View attachment 21636
W tej sytuacji daje po heblach.
W takich miejscach ja zawsze lecę lewym, życie nauczyło mnie myślenia za innych.
View attachment 21636
W tej sytuacji daje po heblach.
Ja też mam nadzieję, że demonizuję, bo Tesla to moje marzenie od wielu lat. Marzenie, które w przyszłym roku miało się nareszcie zrealizować. Ale ten temat co jakiś czas mnie i moją decyzję nawiedza. Seat też mi czasem niepotrzebnie przyhamuje, ale nigdy nie awaryjnie bez potrzeby, a już w szczególności na pustej drodze. Przejechałem nim kilka albo naście tysięcy km na tempomacie i nigdy nie miałem sytuacji, która mogłaby spowodować, że ktoś mi wjedzie w dupę. I ja bym pewnie z tym strachem mógł żyć, bo z natury sytuacje na drodze mnie nie straszą, ale w trasach (czyli tam gdzie się tempomat stosuje) sam nigdy nie jeżdżę. A moja matka jak ją Tesla naprawdę wystraszy to potem już do auta ze mną nie wsiądzie i tyle z radości ze wspólnych wycieczek... I tak, powinienem wypożyczyć Teslę i się przekonać samemu, ale jakoś nie mogę przeboleć, że kilka tysięcy (bo tyle będzie kosztować wynajem, który da jakikolwiek pogląd na życie z tym autem) wyfrunie z portfela zamiast dołożyć do kwoty ciułanej przez długi czas na nowe autko. Dobra, wyżaliłem się wystarczy - a temat pozostanie jak opinie pod filmem (świetny, beznadziejny, super, dramat). Jedni powiedzą, że problemu nie ma, a inni, że się nie da jeździć na TACC albo autopilocie![]()
PotwierdzamJesteś z Trójmiasta, na pewno znajdziesz tu wielu kolegów z którymi możesz się umówić na przejażdżkę i pogadankę. Ja Ci mogę powiedzieć, że w życiu nie miałem lepszego auta. Nie jest bez wad, ale nawet najlepsza żona (czy matka 😉) taka nie jest, ale to nie ma znaczenia. Po prostu kochasz 😉
Oj tam zabić odrazu. Po prostu czasem podniesie ciśnienie zwlaszcza jak będziesz chciał komuś pokazać jak fajnie sama jeździ.Jeździłem już kilka razy... i zakochałem sięNiestety takie przejażdżki nie odpowiedzą na pytanie: czy Tesla będzie próbowała mnie zabić, bo o tym się przekonam w losowym momencie dłuższej trasy
A co do Trójmiasta... to nadal czekam na obiecany Supercharger i salon + serwis![]()
Jeździłem już kilka razy... i zakochałem sięNiestety takie przejażdżki nie odpowiedzą na pytanie: czy Tesla będzie próbowała mnie zabić, bo o tym się przekonam w losowym momencie dłuższej trasy
A co do Trójmiasta... to nadal czekam na obiecany Supercharger i salon + serwis![]()
Obewiam się, że w USA (bo raczej nie mieszkasz w Mjanma czy Liberii gdzie jest imperialny system miar) jest inne oprogramowanie.Hmm...
Mam od sierpnia 2023 TM3 (nie HL) i phantom braking miałem może z 3 razy. Może to kwestia dróg, typu oznakowania poziomego czy coś takiego
Przykłąd: moja najbliższa autostrada (M27) ma remont i w związku z tym 3 węższe pasy i ograniczenie do 50 mph. Zasuwam sobie tam w godzinach szczytu (czyli np. samochód z lewej i z prawej) na AP i zero problemu. AP świetnie sobie radzi przy mijaniu samochodów i ciężarówek na centymetry. Powiem więcej, robi to lepiej niż ja![]()