2024.38

6_feet_under

Nowy na Forum
Obewiam się, że w USA (bo raczej nie mieszkasz w Mjanma czy Liberii gdzie jest imperialny system miar) jest inne oprogramowanie.
Zapomniałeś o źródle imperialnego systemu miar, czyli Wielkiej Brytanii ;)
M27, brytyjska autostrada. M pochodzi od motorway, jak Brytyjczycy nazywają autostrady w odróżnieniu od amerykańskiego freeway.

UseYbrain

Posiadacz elektryka

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Ja też mam nadzieję, że demonizuję, bo Tesla to moje marzenie od wielu lat. Marzenie, które w przyszłym roku miało się nareszcie zrealizować. Ale ten temat co jakiś czas mnie i moją decyzję nawiedza. Seat też mi czasem niepotrzebnie przyhamuje, ale nigdy nie awaryjnie bez potrzeby, a już w szczególności na pustej drodze. Przejechałem nim kilka albo naście tysięcy km na tempomacie i nigdy nie miałem sytuacji, która mogłaby spowodować, że ktoś mi wjedzie w dupę. I ja bym pewnie z tym strachem mógł żyć, bo z natury sytuacje na drodze mnie nie straszą, ale w trasach (czyli tam gdzie się tempomat stosuje) sam nigdy nie jeżdżę. A moja matka jak ją Tesla naprawdę wystraszy to potem już do auta ze mną nie wsiądzie i tyle z radości ze wspólnych wycieczek... I tak, powinienem wypożyczyć Teslę i się przekonać samemu, ale jakoś nie mogę przeboleć, że kilka tysięcy (bo tyle będzie kosztować wynajem, który da jakikolwiek pogląd na życie z tym autem) wyfrunie z portfela zamiast dołożyć do kwoty ciułanej przez długi czas na nowe autko. Dobra, wyżaliłem się wystarczy - a temat pozostanie jak opinie pod filmem (świetny, beznadziejny, super, dramat). Jedni powiedzą, że problemu nie ma, a inni, że się nie da jeździć na TACC albo autopilocie :)
Przestań czytać kocopoły w Internecie! Tesla to najlepszy samochód na świecie (DLA MNIE - BO TO MOJA OPINIA)

Przemekc1

Fachowiec
Przestań czytać kocopoły w Internecie! Tesla to najlepszy samochód na świecie (DLA MNIE - BO TO MOJA OPINIA)

Ale phantom breaking to nie jest wymyślony problem ani kocopoły. Chociażby na YouTubie jest mnóstwo filmików na ten temat, wielu ludzi mających i lubiących Teslę o tym mówi, a temat ciągnie się od lat. Także jest to bardzo kiepskie w samochodzie, który niejako reklamuje się autonomią jazdy, że aktywny tempomat działa gorzej niż w wielu innych markach. Być może w pewnym dniu problem zniknie całkowicie za sprawą jednej aktualizacji, ale na ten moment dalej występuje.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam takie trasy testowe i na nich były, znikały i na krótko ponownie s5ie pojawiały , delikatne fantomy . Podobnie jest z rzeczą jak dla mnie bardziej upierdliwą tz. ograniczenia prędkości bywają raz prawidlowe, a drugi raz błędne i nie wiadomo z czego wynikające . Do tego na tej samej drodze w jednym kierunku jest OK a w tym samym miejscu jadąc w drugą strone do dupy.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Tak, cham fantomowy to istota prawdziwa.
Tesla nie wiedzieć czemu, często go widzi :)

Tesla co prawda produkuje w podstawie taki sam FSD, to niestety jest jego kilka wersji, z wyróżnieniem na lokalne prawa i sposób jazdy.

Polska otrzymuje soft jako jedna z ostatnich.
FSD w USA jest o niebo lepszy. Nawet na wyspach działa lepiej.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Możliwe. Ale ciężko to porównać, bo u nas nawet nie ma pełnego trybu FSD.

Jak czasem oglądam jak zachowuje się v.12.5 vs v12 u nas, to jesteśmy jakby 100 lat za czekoladą.

Mam też lekkie podejrzenie, że tryb emulacji HW3 na HW4 znacząco pogarsza działanie autopilota.

Maszyna wirtualna, nigdy nie będzie szybsza niż natywny kod na HW4