Summon

piotrazz

Posiadacz elektryka
Odkopię trochę starego kotleta. Czy ktoś z Was się orientuje jak teraz jest z tym summon i z funkcją parkowania?
Mam teslę bez czujnikow czyli z vision. Ikonka summon się nie wyświetla i też nie pojawia mi sie opcja parkowania przy wolnej jezdzie.
Szczególnie zależy mi na summon. Jeżeli by to działało dobrze to po zakończonym leasingu chciałbym rozszerzyc autopilot i przekazać auto rodzicom. Mają wąski garaż i zazwyczaj parkują na zewnątrz. Także taka funkcja byłaby idealna.
Nadal nie ma tej funkcji w autach z Tesla Vision. Leasing mojej TM3 kończy się za 2 lata, ciekawe czy się wyrobią by chociaż raz skorzystać z funkcji Summon ;-)

piotrazz

Posiadacz elektryka
Zgodnie z wpisami z pierwszej połowy 2023 roku już jest prawie gotowy i będzie "soon", także LADA DZIEŃ :D
Za 2 Elonowe tygodnie ;-) Po blisko roku zrozumiałem co oznaczają sprinty z kadencją 2 tygodni. Jak na razie krok do przodu, dwa w tył (wycieraczki :mad:). Jak tak ma działać Summon to poczekam...

nosekbk

Model Y LR AWD 2024
Odgrzewam kotleta - czy z Enhanced Autopilot w Polsce zwykły Summon (bo Smart czy ASS to nawet nie pytam) czyli jechanie przód/tył i Autopark działają?

Ratt

Posiadacz elektryka
Odgrzewam kotleta - czy z Enhanced Autopilot w Polsce zwykły Summon (bo Smart czy ASS to nawet nie pytam) czyli jechanie przód/tył i Autopark działają?
Summon działa jakby "chciał a nie mógł". Mnie się kończy cierpliwość po 30 sekundach próbowania. Do tego działa na odległość BT czyli w praktyce jakieś 2-3 metry od telefonu. W obecnej postaci to kompletnie bezużyteczny gadżet.

sredni

Zadomawiam się
Summon działa jakby "chciał a nie mógł". Mnie się kończy cierpliwość po 30 sekundach próbowania. Do tego działa na odległość BT czyli w praktyce jakieś 2-3 metry od telefonu. W obecnej postaci to kompletnie bezużyteczny gadżet.
a ja używam do wyjeżdżania z ciasnych miejsc parkingowych
Jedyny minus to to, że muszę zdjąć etui silikonowe bo wtedy rzeczywiście działa jakby chciało a nie mogło

zlp

Pionier e-mobilności
Summon działa chyba tylko w starszych samochodach.
Ja nie mam nawet tej opcji w apce.