Sprzedam TM3 RWD MR23 (Q4/2022)

Bronek

Pionier e-mobilności
Gdzie ram Kolobrzegowi do UK ?

Screenshot_20241114-180745_OneUIHome_copy_819x614.jpg

carinus

Fachowiec
Ludzie przez ostatnie 3 lata się przyzwyczaili, że kupując nowe auto spalinowe można je sprzedać 3 lata później z minimalną stratą. I chcieliby tego samego dla elektryków. A to patologia, bo patrząc ok. 5 lat do tyłu (i wieeele lat wstecz) było mniej więcej tak: 3 -4 latek to połowa ceny nowego.
Niedoszacowałeś rynku używanych ICE. Ostatnio utyskiwałem że wtopiłem na zakupie Leafa, ale z drugiej strony zauważyłem że moja hybryda jest wyceniona drożej niż kiedy ją kupowałem 9 lat temu, oczywiście brana jako używana. Taki paradoks rynku.

Michal

Moderator

carinus

Fachowiec
Nie śledzę już nowych modeli, więc nawet nie jestem w stanie odpowiedzieć dokładnie jakie są spadki. Niestety już nie takie drastyczne, jak weźmiemy niektóre marki cieszące się sporą popularnością.

Michal

Moderator
Gdybyś kupił powiedzmy puszkę fasoli 3 lata temu i teraz ją sprzedał, to nawet więcej być był do przodu :p albo papier toaletowy...

carinus

Fachowiec
Nawiązując do Twojego porównania, musiałbym tę puszkę otworzyć i używać, papier także. Nie wiem gdzie chciałeś zarobić na używanej srajtaśmie. Ten mój samochód jeździł i się zużywał, a pomimo tego cena nie spadła.

pmlody

Pionier e-mobilności
Gdzie ram Kolobrzegowi do UK ?

View attachment 21824
Pa na to :D
1731650229732.png

Na początku było namalowane kółko, ale po artykule w gazecie, ze zdjęciem policwozu walącego przez środek mazanek, zrobili z murkiem. Teraz z powrotem jest malowane :D

pmlody

Pionier e-mobilności
Nawiązując do Twojego porównania, musiałbym tę puszkę otworzyć i używać, papier także. Nie wiem gdzie chciałeś zarobić na używanej srajtaśmie. Ten mój samochód jeździł i się zużywał, a pomimo tego cena nie spadła.
Ale wartość pieniądza już tak. Nowa picanto w 2019 roku kosztowala 38k, teraz 68k w podstawie ;)

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Zapraszam do UK, a szczególnie do Milton Keynes (albo Swindon na obrazku niżej) to zmienisz zdanie na temat rond i potrzeby manetek. Choć Brytyjczycy (że tak to nazwę ;)) mają powściągliwość w używaniu kierunkowskazów we krwi to i Highland się sprzedaje dobrze :ROFLMAO:

View attachment 21823

No na tych rondach to włączenie kierunkowskazu byłoby ostatnią kwestią o której bym pamiętał. Abstrahując od ruchu lewostronnego i zastanawiania się nad zasadami pierwszeństwa myślę, e pierwsze co bym robił to próbował z niego zjechać (w którąkolwiek stronę) i przyjąć alternatywny dojazd na miejsce

Bronek

Pionier e-mobilności
Jakby nie patrzeć rondka zwalniają ruch jak cholera .To moje mini jest w części uzdrowiskowej i są tam cztery przejścia, więc bywa zabawnie w sezonie..
Na takich dziwolagach czasem warto nawet złamać zasadę włączania kierunkowskazu przy zjeździe , bo nawet nie ma czasu aby to zrobic na pierwszym zjedzie i wtedy raczej lepiej dać znać jak na normalnym skrzyżowaniu