Juniper - czy warto czekać?

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
W sumie pierdołami, za parę dolców no może z wyjątkiem Lidaru znacznie droższym..
Tak pokolei zaczynając:
- czujnik deszczu - kamery nigdy nie zapewnią poprawności działania
- czujniki ultradźwiękowe lub choćby kamera z przodu
- sensowne klamki
- manetka kierunkowskazów
- HUD display
- obracany ekran
- jakość półki bagażnika i te wystające głośniki
- masaż foteli ( przynajmniej kierowcy)
- roleta szyberdachu choć ja dopłaciłbym więcej za wersję ściemnianą elektrycznie samej powłoki szklanej..
- funkcjonalność sexy buttons i podawanie mocy ładowania w danej chwili podczas jazdy na ekranie tak jak np w mercu
- technologia V2G

No i najważniejsze - większa bateria bo nazywanie Long Rangem przy takiej różnicy do modelu podstawowego, performance i konkurencji to lekkie nadużycie..

Zamiast tego będą błyskotki w tym lifcie i dopiero następna wersja wniesie większe zmiany wymuszone konkurencją..
Tyle na szybko i realnie dałoby się zrobić imho...
tego by się jeszcze trochę uzbierało ale dzięki za kwintesencję patologii samochodowej którą obrońcy w kościele Elona nazywają technologią wybranych a dla mnie to jest technologia obcych. oszczędności na premiumach są za daleko posunięte

S

Gość
Idzie się przyzwyczaić i do guziczków. Nie ma tragedii.
Co prawda nie jest to tak intuicyjne jak manetka i zjeżdżając z ronda jeszcze muszę oderwać wzrok od drogi.
tak można się w miarę przyzwyczaić i na pewno w US nie ma z tym wielkiego ambarasu, problemem dla wszystkich tu piszących jest mieszkanie w Europie. no ale p[rzecież jak kogoś stać na Teslę to i spokojnie na apartament na Manhattanie ;)

S

Gość
cała dyskusja właśnie się o to opiera, nie ma w tej chwili idealnego lub chociażby w miarę do użytku EV. Tesla w fazie daleko posuniętych testów a reszta przed testami. awangarda chińska w postaci kilku firm jest na dobrej drodze ze względu na szybkość wprowadzania zmian również tych dotyczących premium (prawdziwego)

S

Gość
W takim razie czym jeździsz?
mam teraz już tylko kilka samochodów i zamierzam mieć jeden ale w miarę udany. nie mogę go znaleźć, czy posiadacz Tesli mi w tym pomoże? wątpię. nie z tym mentalem. jestem wielkim fanem EV i może to jest przeszkodą samą w sobie? ;)

zlp

Pionier e-mobilności
Obawiam się, że nikt Ci nie pomoże, nawet Ty sam, to nie kwestia samochodu a charakteru.
Nie ma auta idealnego. Trzeba godzić się na kompromisy. I cieszyć się tym, co mamy.

S

Gość
ja rozumiem, że nie ma ideału ale możemy o to walczyć. niestety z postawą właścicieli jak na tym forum nic z tym nie zrobimy i będziemy się cieszyć tym co mamy. kompromisy zostały nam wtłoczone w głowy poprzez system edukacji i ciężko powiedzieć nie gdy wszyscy mówią tak. to tyczy się nie tylko samochodów :) ale nie mam zamiaru psuć zadowolonym użytkownikom spokojnej niedzieli. nie atakuję i nie hejtuję Tesli tylko to jest jaskrawy przykład braku prawdziwego postępu na świecie i zwiastun szykujących się zmian w wielu sferach naszego życia.