Juniper - czy warto czekać?

Jusand

Posiadacz elektryka
Powiedzcie mi jeszcze czy w Santander multirent mogę zarejestrować auto na oddział jaki chce, żeby mieć odpowiednie tablice rejestracyjne? Jestem z Kalisza, poprzednie auto miałem zarejestrowane w PKO oddział Kalisz i miałem tablice PK.

Gdzie ewentualnie sprawdzić listę oddziałów?
Mi bez problemu zarejestrowali w Gdańsku, nawet jak łatwiłem u pana Grzegorza z Warszawy

cwireq

Posiadacz elektryka
Mi bez problemu zarejestrowali w Gdańsku, nawet jak łatwiłem u pana Grzegorza z Warszawy
Nie trwało to wtedy trochę dłużej?

Jusand

Posiadacz elektryka
Nie trwało to wtedy trochę dłużej?
Wszystkie papiery skanem przez maila, rejestracje ogarniała kobieta na miejscu tablice odebrałem w tym samym dniu co rejestracja . Ostatni leasing robiłem bezpośrednio w Gdańsku przez opiekuna z Gdańska i to był podobny czas. Tesla i tak musi wysłać papiery do rejestracji więc jeżeli byłby ktoś z Warszawy to by może jeden dzień szybciej było.

KrzysztofFly

Moderator
Powiedzcie mi jeszcze czy w Santander multirent mogę zarejestrować auto na oddział jaki chce, żeby mieć odpowiednie tablice rejestracyjne? Jestem z Kalisza, poprzednie auto miałem zarejestrowane w PKO oddział Kalisz i miałem tablice PK.

Gdzie ewentualnie sprawdzić listę oddziałów?
Myślę, że najlepiej będzie dopytać u nich w jakich miastach jest możliwa rejestracja. Oni korzystają z firmy zewnętrznej, która dla nich rejestruje samochody, o ile dobrze pamiętam, to w moim przypadku była to firma https://autologic.pl/pl/ więc to zapewne od obsługiwanych przez nich urzędów, będą zależały możliwości. Mi akurat kompletnie nie zależało na rejestracji w konkretnym województwie, więc mam zarejestrowane w Warszawie na tablicach WH.

elmartines

Zadomawiam się
A myślicie że jest szansa żeby w grudniu wskoczyły jeszcze obniżki na inventory na nowe auta? Wkręciłem się, że chce biały środek, ale wtedy jakikolwiek kolor Y LRAWD nie łapie się na próg 225k dotacji (leasing na jdg zw. z vatu).
Ktoś obserwował ceny przedliftowych M3 tuż przed wejściem HL?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Jakieś szanse są ale nie przewidzisz. Moze być też problem żeby w krótkim czasie dostać odpowiednią konfigurację. Jeśli byłyby rabaty to najpóźniej w weekend 7-8 grudnia. I jakbym miał kupić to złożyłbym zamówienie 9-10 grudnia. W inventory monitorowalbym czy sa podobne konfiguracje. Ogólnie widać ze Tesla chce przesunąć koszt zachęt w przyszłość czyli spodziewałbym sie dodatkowych punktów, gratisów, zamiast zmniejszenia ceny,. choć juz dużo dają.

kubatar

Pionier e-mobilności
Dużo dają bo dużo chcą sprzedać. Jak beda chcieli na poczatku roku oglosic junipera to pasowaloby wyczyścić place. Pytamie czy w ostatnich dniach grufnia ogarniesz leasing i odbior. Raczej nie albo bedzie nerwowo

Pedr

Pionier e-mobilności
A myślicie że jest szansa żeby w grudniu wskoczyły jeszcze obniżki na inventory na nowe auta? Wkręciłem się, że chce biały środek, ale wtedy jakikolwiek kolor Y LRAWD nie łapie się na próg 225k dotacji (leasing na jdg zw. z vatu).
Ktoś obserwował ceny przedliftowych M3 tuż przed wejściem HL?
W przypadku TM3, wyprzedaż skończyła się jakiś niecały miesiąc przed wejściem HL. O ile dobrze pamiętam, pod koniec sierpnia 23 już nie było w czym wybierać, a od września pojawił się w konfiguratorze HL. BTW, jeśli próg dotacji ustalą na 225k brutto, to ciekawe jak będą sprzedawać się inne kolory. :unsure:

inter

Pionier e-mobilności
Dużo dają bo dużo chcą sprzedać. Jak beda chcieli na poczatku roku oglosic junipera to pasowaloby wyczyścić place. Pytamie czy w ostatnich dniach grufnia ogarniesz leasing i odbior. Raczej nie albo bedzie nerwowo
Widać, że systematycznie spadają zapasy Y i 3. Produkcja Y w DE, więc są w stanie zapanować nad zapasami na placu.