2024.44

Slaww

Fachowiec
Zauważyłem, że po update pojawiły się dodatkowe linie prowadzące przy parkowaniu - pokazują jak przód "zachodzi" przy skręcaniu.

W "testowym" miejscu tesla dzisiaj nie zapikała bojąc się kolizji z zaparkowanymi samochodami (droga skręca w lewo i idzie w dół).

Klimatyzacja natomiast zaczęła dziwnie działać - przez chwilę po uruchomieniu samochodu "śmierdzi" z nawiewów jak by smarem silikonowym.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Czy ktos ma Summon a nie ma czujników ?
podobno każdy kto ma rozszerzonego autopilota i wersję 2024.44, mi jeszcze szkoda 20tys więc nie mam;)

zlp

Pionier e-mobilności
podobno każdy kto ma rozszerzonego autopilota i wersję 2024.44, mi jeszcze szkoda 20tys więc nie mam;)
To po cholerę wydawałeś furę pieniędzy na nowy samochód?
Gdybyś kupił używany dostałbyś AP gratis.
;)

zibizz1

Pionier e-mobilności
To po cholerę wydawałeś furę pieniędzy na nowy samochód?
Gdybyś kupił używany dostałbyś AP gratis.
;)
Gdy kupowałem to używanych nie było albo były droższe niż nowe;)

ciastek

Pionier e-mobilności
Oby to było te 6m. Zwykły summon działa mi jak telefon jest może metr od auta.
U mnie nic się nie zmieniło. Odsunę telefon od auta na ponad metr i krzyczy, że telefon za daleko. Nie wiem czy to wina telefonu (iPhone 13 mini), czy auta.
Zmieniło się to, że o ile wcześniej wjeżdżał do mojego ciasnego garażu, to teraz już nie wjeżdża. Jedynie radośnie informuje, że "summon zakończony".
I mam wrażenie, że wcześniej w ustawieniach summon najmniejszy "prześwit zderzaka" wynosił 20 cm. Teraz jest to 30 cm.

termipl

Nowy na Forum
Witam macie jakieś sprawdzone sposoby na wymuszoną aktualizację mam Tesla model Y Perfomance 2023 bez czujników i czekam na ASS i za chiny pańskie nie mam jeszcze ikony że jest aktualizacja mam oczywiście wybrany tryb "Zaawansowany" no i zakupiony pakiet autopilot rozszerzony... Co mogę zrobić ?

Last edited:

piotrazz

Posiadacz elektryka
Witam macie jakieś sprawdzone sposoby na wymuszoną aktualizację mam Tesla model Y Perfomance 2023 bez czujników i czekam na ASS i za chiny pańskie nie mam jeszcze ikony że jest aktualizacja mam oczywiście wybrany tryb "Zaawansowany" no i zakupiony pakiet autopilot rozszerzony... Co mogę zrobić ?
Uzbroić się w cierpliwość ;-) Mój TMY dzisiaj się zaktualizował, ale EAP mam w TM3. Deployment idzie do określonej próby z populacji modelu, mam takie przeczucie, że wpadnie w czwartek w Thanksgiving ;-)

Michal

Moderator
Przelew do mnie albo do Bronka i aktualizacja będzie w ciągu 3 dni roboczych. Jak nie będzie to zwrot pieniędzy.