Juniper - czy warto czekać?

p.j.s

Posiadacz elektryka
Wiarygodność tego gościa to zero. Wrzuca informacje bez żadnego potwierdzenia. Ostatnio wrzucił cały film o nowym tyle Tesli y juniper podczas gdy był to tył trójki z listwą ledowa z AliExpress. Ujęcie z tego drona wygląda jak wygenerowane przez AI - cień tych samochodów z tyłu nie nachodzi na te z przodu tylko pod nie.
Myślę że często tego typu osoby wrzucają wszystko co znajdą/dostaną bez sprawdzenia, bo nie da się tych faktów zweryfikować. Te nowe modele to mogą być prawdziwe przecieki fake'i lub wersje testowe samego producenta, które nie zostały wybrane. Co do cienia na samochodach - jeśli słońce było nisko a każdy z samochodów ma inną wysokość to wydaje się że mogą się tak te cienie układać. Odpowiedź moja na pytanie z tytułu tego wątku - tak, warto poczekać jeśli ktoś nie ma ciśnienia na kupno teraz (bo np. do końca roku potrzebuje dodatkowych kosztów). Viking też opowiada o Zeekr, które z tego co podaje są bardzo mocno do przodu jeśli chodzi o prędkości ładowania. Czekamy na taką właśnie konkurencję, a nie kolejne auto o podobnych parametrach i cenie.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Wariant RWD SR pewnie dostanie tę 62kWh netto, która była zapowiadana dla trójki. Jak będzie wyglądała bateria w wariantach LR to trudno wyrokować. Dziwne, że to tak długo trwa - może rzeczywiście coś kombinują z bateriami.
Łatwiej chyba wygrać w lotto niż przewidzieć ruchy Tesli.
Jeśli chodzi o przyciski to po 200 km jakoś to opanowałem więc tragedii nie ma ale oczywiście to niepotrzebne udziwnienia. Najlepiej wziąć samochód na jazdę nocną i niech żona próbuje. Moja stwierdziła, że to rzeczywiście jest to niepotrzebne udziwnienie ale cała reszta a szczególnie OPD to jest sztos które rekompensuje te przyciski 😆
OPD- ?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Dla mnie bez manetek wygodniej po 1 jeździe, więc kwestia przyzwyczajenia.
No i manetki można dokupić na Ali, jakby co

OldSeb

Posiadacz elektryka
Z tego co kojarzę to @OldSeb jeszcze nie ma Tesli.
Prawda, jeździmy z żoną autami na sok z dinozaurów stąd zachwyt nad OPD, który przyćmiewa wszelkie wady Tesli :). To jest opinia małżonki, ja pomimo iż tez jestem tym ficzerem zachwycony to wiem, że z czasem do plusów się człowiek szybko przyzwyczaja a wady uwierają przez cały okres eksploatacji. Tak czy siak nie uważam kierunkowskazów w postaci przycisków za jakiś wielki problem. Jest to niepotrzebne udziwnienie ale na pewnie nie deal-breaker. Technikę pokonywania rond opracowałem po 2-3 godzinach jazdy, gorzej z bezwzrokowym włączaniem prawego kierunku, tu zdarzało mi się często błyskanie światłami :) Zdecydowanie potrzeba nakleić jakąś wypustkę za kilka PLN żeby łatwo wymacać przycisk.

No i manetki można dokupić na Ali, jakby co

Enhauto auto (ci od s3xy buttons) zdaje się pracują również nad własnymi manetkami.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
.....Zdecydowanie potrzeba nakleić jakąś wypustkę za kilka PLN żeby łatwo wymacać przycisk.

Enhauto auto (ci od s3xy buttons) zdaje się pracują również nad własnymi manetkami.
Ja mam manetki jak orginalne S3xy faktycznie pracują, bo już jest nawet ikonka w aplikacji i chyba na Święta będą ? A ciekawe jak będzie z opóźnieniem dzialania? Bo to po BT
U mnie koralik z chińskiego sklepu samoorzylepny pozostał

PXL_20241125_113417790~2.jpg

Szynkus

Zadomawiam się
Prawda, jeździmy z żoną autami na sok z dinozaurów stąd zachwyt nad OPD, który przyćmiewa wszelkie wady Tesli :). To jest opinia małżonki, ja pomimo iż tez jestem tym ficzerem zachwycony to wiem, że z czasem do plusów się człowiek szybko przyzwyczaja a wady uwierają przez cały okres eksploatacji. Tak czy siak nie uważam kierunkowskazów w postaci przycisków za jakiś wielki problem. Jest to niepotrzebne udziwnienie ale na pewnie nie deal-breaker. Technikę pokonywania rond opracowałem po 2-3 godzinach jazdy, gorzej z bezwzrokowym włączaniem prawego kierunku, tu zdarzało mi się często błyskanie światłami :) Zdecydowanie potrzeba nakleić jakąś wypustkę za kilka PLN żeby łatwo wymacać przycisk.

Co to jest OPD? -.-