Juniper - czy warto czekać?

Michal

Moderator

eimi

Pionier e-mobilności
Cześć, mój pierwszy post.
Czekałem na junipera, wcześniej jeździłem testowo Y i mi się spodobało wszystko po za wnętrzem, szczególnie z tyłu. Czekałem, ale jak zobaczyłem jakie teraz są rabaty na Mercedesy, Audi - po >100k, i rzeczywiście sprowadzają one cene auta do realnej - to w piątek odbieram Q6 :)
Jak można spytać ile wyszło to Q6 i w jakiej wersji?

Jak można spytać ile wyszło to Q6 i w jakiej wersji?
Na otomoto są oferty teraz z obniżkami np popatrz na to, jeszcze od tego można kilka % uzyskać. To są po prostu wszystko mające :) Widziałem też skromniejsze wersje za ~ 300k

Dodam też, że miałem do wczoraj auto z HUDem, i bardzo mi tego brakowało w potencjalnej TSLI, a w Q6 jest też bardzo fajny, choć obsługę audi z HUD ma gorszą niz bmw, telefonu do demówki nie podłączałem więc nie wiem jak hud z nim współpracuje.
Póki co jestem happy i się nie mogę doczekać piątku
Np ta jest dosyć podobna do mojej, tyle że mam jeszcze więcej za < cene

cwireq

Posiadacz elektryka
Liczymy na wpisy
Cześć, mój pierwszy post.
Czekałem na junipera, wcześniej jeździłem testowo Y i mi się spodobało wszystko po za wnętrzem, szczególnie z tyłu. Czekałem, ale jak zobaczyłem jakie teraz są rabaty na Mercedesy, Audi - po >100k, i rzeczywiście sprowadzają one cene auta do realnej - to w piątek odbieram Q6 :)
Liczymy na wpisy jak odczucia z ICE po pierwszym miesiącu itd.

cwireq

Posiadacz elektryka
Na otomoto są oferty teraz z obniżkami np popatrz na to, jeszcze od tego można kilka % uzyskać. To są po prostu wszystko mające :) Widziałem też skromniejsze wersje za ~ 300k

Dodam też, że miałem do wczoraj auto z HUDem, i bardzo mi tego brakowało w potencjalnej TSLI, a w Q6 jest też bardzo fajny, choć obsługę audi z HUD ma gorszą Audi, telefonu do demówki nie podłączałem więc nie wiem jak hud z nim współpracuje.
Póki co jestem happy i się nie mogę doczekać piątku
Np ta jest dosyć podobna do mojej, tyle że mam jeszcze więcej za < cene
Ło Panie, za tyle to by były 2 tesle y z uwzględnieniem doplat...

Liczymy na wpisy

Liczymy na wpisy jak odczucia z ICE po pierwszym miesiącu itd.
Myśle, ze będzie spoko, w wakacje jeździlem już peugeotom pożyczonym e-2008. Jako że wczoraj sprzedałem x4 to jeszcze salon uprzejmie dał mi q4 do piątku, więc tez już jeżdzę. Infrastrukturę mam w domu, bo żona ma plugina więc też bez problemu tutaj.
Realnie pierwszą różnicę zauważę na jakiejś trasie >300km. Na jazdę testową wybrałem się 116km w jedną strone i było ok, dlatego się zdecydowałem.

eimi

Pionier e-mobilności
Fajny wózek ale jednak to zupełnie nie budżet Tesli. Osiągi też nie porywaja przy takiej cenie. Ale HUD ma mega i kilka innych funkcji też.

Fajny wózek ale jednak to zupełnie nie budżet Tesli. Osiągi też nie porywaja przy takiej cenie. Ale HUD ma mega i kilka innych funkcji też.
Z mojego paru miesięcznego rozeznania, to najlepsza była na rynku tesla Y, a potem nawet za więcej nie było sensownej opcji. 450 za EQE czy ww/ Q6, które (mam nadzieje) będzie trochę bardziej premium to abstrakcje były. Teraz EQE suv jest też za 350, a sedan nawet za 300. Niemcy musza mieć olbrzymie problemy bo to "fire sale"

PS. Jak często wam się zdarzyło, że ABRP pokazuje ładowarkę której nie ma w rzeczywistości? Dzisiaj planowałem sobie trasę i chciałem jedna zahaczyć dla testu, a tu ładowarki nie ma chociaż na abrp świeci na zielono
1732738521354.png

Michal

Moderator
PS. Jak często wam się zdarzyło, że ABRP pokazuje ładowarkę której nie ma w rzeczywistości? Dzisiaj planowałem sobie trasę i chciałem jedna zahaczyć dla testu, a tu ładowarki nie ma chociaż na abrp świeci na zielono
Napisz jaka ładowarka, bo nie rozumiem z tego obrazka.