Takie już życie z EV, że obserwujesz z napięciem.Myślę, że to kwestia obycia z nowym sprzętem - jak się oswoisz i wiesz czego się spodziewać, to nie obserwujesz tego zużycia z takim napięciem
Takie już życie z EV, że obserwujesz z napięciem.Myślę, że to kwestia obycia z nowym sprzętem - jak się oswoisz i wiesz czego się spodziewać, to nie obserwujesz tego zużycia z takim napięciem
tak, oczywiście, nie wiem jakim cudem odczytałem tam 5E3LD to 82kWh Panasonic. Ta sama co w Performance z USA.
IMHO najlepsza bateria do M3 jaka byłatak, oczywiście, nie wiem jakim cudem odczytałem tam 5
Nie widzę jej na tej liście, na którą pozycję patrzysz?Tylko wg danych trochę szybciej degraduje:
OptymistaAle coś za coś, ICE w PL można zrobić te 930km zrobić okolo 7h, w UK co byś nie zrobił będzie to zawsze powyżej 10h (wg google) bo nic już nie urwiesz. Czasy jazdy ABRP są mało osiągalne
Nie może nie być na tej liście. Za duża próba. Zakładam że Panasonic 3L.Nie widzę jej na tej liście, na którą pozycję patrzysz?
Pana 3L MIC jak Made In ChinaNie widzę jej na tej liście, na którą pozycję patrzysz?
Tak, to niby ta sama bateria, jednak te wstawiane w Szanghaju (MIC) dużo gorzej się starzeją lub juz na starcie miały mniejszą pojemność niż nominalne 82kWh. Ja bym stawiał, że były mniejsze od początku bo wg tej ankiety juz po 2-4 miesiącach od dostarczenia degradacja to 4-7% także coś tu wygląda, że jest nie halo.Albo po prostu 3L. Obie mają 82kWh i obie były masowo montowane w TM3 LR z 2021.