Tesla najbardziej awaryjnym samochodem z raportu TÜV 2025

Bartosz

Pionier e-mobilności
@Bartosz fajny wpis. Ile km już zrobione? Jakie inne usterki trafiły się Tobie w trakcie użytkowania? Czy tesla przeszła przegląd bo po zachodniej stronie Odry rzekomo z tym jest problem?
Mam dwie TM3 LR 2021 ponad 50k km i TM3 LR HL 2024 poniżej 10k km. Auto przeszło przegląd, bo nikt nawet do niego się nie zbliżył. O usterkach pisać już mi się nie chce. Było tego mnóstwo. W nowej z wiadomych powodów proporcjonalnie mniej, ale chyba ją sprzedam, bo słabo się prowadzi w porównaniu do wersji sprzed liftu, nie przepadam nią jeździć.

Last edited:

macinowa

Posiadacz elektryka
Mam dwie TM3 LR 2021 ponad 50k km i TM3 LR HL 2024 ponad 10k km. Auto przeszło przegląd, bo nikt nawet do niego się nie zbliżył. Mogłem równie dobrze przyjechać ze zdemontowanymi zaciskami hamulców i też bym dostał pieczątkę. O awariach pisać już mi się nie chce. Było tego mnóstwo. W nowej z wiadomych powodów tylko 4 zgłoszenia narazie, ale chyba sprzedam je, bo słabo prowadzi się to auto, nie lubię nim jeździć.
Spalinowym też tak podbija? Czy ma beef do tesli tylko bo to badziewie i nie chciał się nawet zbliżać?

cwireq

Posiadacz elektryka
Mam dwie TM3 LR 2021 ponad 50k km i TM3 LR HL 2024 poniżej 10k km. Auto przeszło przegląd, bo nikt nawet do niego się nie zbliżył. O usterkach pisać już mi się nie chce. Było tego mnóstwo. W nowej z wiadomych powodów proporcjonalnie mniej, ale chyba ją sprzedam, bo słabo się prowadzi w porywaniu do wersji sprzed liftu, nie przepadam nią jeździć.
Czyli nigdy więcej tesli? Lepsza stara trojka od nowej? Jakie następne Auto?

kubatar

Pionier e-mobilności
ale po co tak szufladkować? od dawna piszę, że czekam aż Tesle poprawią jako samochód, skończą się betatesty i będzie można świadomie zdecydować. nigdy nie oczarował mnie marketing szeptany Tesli,
W sumie to sam musk sie wypowiada że tesla jest ciagle poprawiana więc nie wiem czy doczekamy takiego momentu ze bedzie tiptop
Kiedys mocno interesowalem sie zakupem vw z silnikiem tsi i ciagle mi mowiono ze juz jest poprawiony ale od 10 lat ciagle cos wychodzi. Nie chce mi się tego listowac ale do dziś te silniki nawet nowe sprawiają problemy

macinowa

Posiadacz elektryka
W sumie to sam musk sie wypowiada że tesla jest ciagle poprawiana więc nie wiem czy doczekamy takiego momentu ze bedzie tiptop
Kiedys mocno interesowalem sie zakupem vw z silnikiem tsi i ciagle mi mowiono ze juz jest poprawiony ale od 10 lat ciagle cos wychodzi. Nie chce mi się tego listowac ale do dziś te silniki nawet nowe sprawiają problemy
Tym sposobem nigdy byś nic nie kupił bo rzeczy idealne nie istnieją.

Halisep

Posiadacz elektryka
EVGarage, który specjalizuje się w naprawach Tesli stwierdził w odcinku na yt, że na temat awaryjnosci Y nie jest się w stanie wypowiedzieć, bo nie przyjeżdżają.
Po co jeździć do nieautoryzowanego serwisu, skoro nadal obowiązuje gwarancja? Dopiero teraz pierwsze TmY z EU kończą ten okres.

cooler

Pionier e-mobilności
Napisałem o tym, że przed 2022, bo wtedy wprowadzili automatyczne hamowanie przy wracaniu do domu. Mi trochę to się zgadza, bo w pierwszym aucie hamulce braly trochę nierówno, a w nowszym na razie wyglądają super, a nic nie robię.
@Michal czy to jest funkcja auta czy software? Tzn czy ja teraz też mam tą funkcję w Mr 2021 czy potrzeba do tego nowszego auta?

Michal

Moderator