Nissan Leaf II Acenta vs n Connecta

Jozin von Bazin

Posiadacz elektryka
Zastanawiam się na kupnem Leafa do kręcenia się wokół komina. Zastanawiam się czy dopłata 10-15 tyś do N Connnecta jest tego warta.
Wiem, że N connecta ma pompę ciepła i dostęp do auta z aplikacji. A
Auto stałoby w większości pod chmurką, opcja zdalnego odpalenia nagrzania kabiny przed jazdą jest tym na czym mi zależy. Czy można to zrobić w wersji Acenta?
Czy są jeszcze jakieś inne zalety pompy ciepła , wersji Nconecta?

Ronin78

Posiadacz elektryka
Ja nie dopłaciłem do N-conecta i jedyne czego mi trochę brak to świateł LED do jazdy w nocy. W Acenta ustawiasz sobie Timer i zadajesz godzinę o której wsiadasz do samochodu. Masz dwa timery do ładowania i dwa timery do ogrzewania/chłodzenia. Jeden mam ustawiony na 6:00, drugi na 15:00 i działa to bdb.

Ronin78

Posiadacz elektryka
Czy działa to na zasadzie, że ustawiam ładowanie koniec i początek?
Tak dokładnie masz dwa timery i osobno możesz początek i koniec ładowania ustawić, a climat control też masz dwa do ustawienia do dyspozycji ale tu już ustawiasz po prostu godzinę docelową odjazdu, on sobie odpowiednio wcześniej sam zacznie działać.
Jak jest duża rozbieżność między żądaną temperaturą, a tym co na zewnątrz to odpowiednio wcześniej uruchamia nawiewy (obojętnie grzanie czy chłodzenie). Jak grzanie to podgrzeje Ci też kierownicę i to naprawdę lux sprawa jak na mrozie wchodzisz do ciepłego i łapiesz ciepłą kierownicę.

Przy większych rozbieżnościach temp. kosztuje to 2% baterii.

carinus

Fachowiec
Funkcjonalność tej wersji jest naprawdę spora i jednego czego brakuje, to limitera procentowego naładowania baterii. Światła LED świecą zadawalająco dobrze, widoczność w nocy spoko. Nie rozumiałem tylko, po co w apce funkcja włączenia klaksonu. Jak szukałem auta na dużym parkingu to zrozumiałem.

Wasp

Posiadacz elektryka
Pakiet led był dodatkowo w n connecta. Dokupilsmy ten pakiet z żoną.

Aplikacja zimą i sterowanie klima jest na wagę złota. Jeśli tego nie ma acenta to nie warto.

Dodatkowo masz kamery 360 i czujniki parkowania przód i tył 😀

Reszta to detale wizualne

carinus

Fachowiec
Jednym słowem, wstydu nie ma , jeśli chodzi o wyposażenie i funkcjonalność.