Czy ktos mogly opisac proces ubezpieczenia? Skladajac zamowienie i nastepnie otrzymujac informacje o odbiorze, mam juz miec ze soba ubezpieczenie? Myslalem, ze ubezpieczenie na miejscu w salone bede mogl ogarnac? I drugie pytanie: sa jakies ograniczenia w przypadku oc/ac czy poprostu biore co mi agent doradzi?to powoli trzeba się bedzie przygotowywać do odbioru.. z tego co wiem to poza dowodem osobistym, opłaceniem trzeba mieć ze sobą tablice, ubezpieczenie (min OC) oraz kapcie...?
no i dochodzimy do pierwszego poważnego problemu bo:Czy ktos mogly opisac proces ubezpieczenia? Skladajac zamowienie i nastepnie otrzymujac informacje o odbiorze, mam juz miec ze soba ubezpieczenie? Myslalem, ze ubezpieczenie na miejscu w salone bede mogl ogarnac? I drugie pytanie: sa jakies ograniczenia w przypadku oc/ac czy poprostu biore co mi agent doradzi?
co znaczy "mamy ludzi"?no i dochodzimy do pierwszego poważnego problemu bo:
- żeby ubezpieczyć auto potrzebujesz jego papiery
- żeby dostać papiery od Tesli musisz zapłacić za auto
- spora część firm leasingujących nie zapłaci za auto bez papierów i tu ładnie koło się zamyka.
z kredytami jest niestety podobnie. dowiedz się jak jest u Ciebie żebyś nie miał niespodzianki. mamy ludzi którzy specjalizują się w leasingach tesli więc w razie problemów będziesz miał czas na reakcje.
W salonie tesli nie ma ubezpieczenia, sam musisz go sobie znależć i tu dochodzimy do problemu drugiego bo koszt ubezpieczenia tesli wacha się bardzo, niektóre firmy mają ceny zaporowe bo nie umieją, niektóre nie mają auta w systemie. też mamy od tego ludzi którzy specjalizują się w teslach.
Ja tez poproszę. Jeszcze o wskazówki jak skutecznie skontaktować się z Tesla Wwa. Ten stacjonarny numer to chyba fejk…co znaczy "mamy ludzi"?można poprosić o jakieś namiary? zarówno od leasingu jak i ubezpieczenia
Dzieki za informacje. W kwesti finansowania biore 50/50 gotowka plus kredyt gotowkowy a nie ma samochod zeby wlasnie sie nie bawic w cesje na bank. Czyli reasumujac:kiedy zrobie przelew, dostaje papiery i z tym ide do agenta ubezpieczeniowego, tak?no i dochodzimy do pierwszego poważnego problemu bo:
- żeby ubezpieczyć auto potrzebujesz jego papiery
- żeby dostać papiery od Tesli musisz zapłacić za auto
- spora część firm leasingujących nie zapłaci za auto bez papierów i tu ładnie koło się zamyka.
z kredytami jest niestety podobnie. dowiedz się jak jest u Ciebie żebyś nie miał niespodzianki. mamy ludzi którzy specjalizują się w leasingach tesli więc w razie problemów będziesz miał czas na reakcje.
W salonie tesli nie ma ubezpieczenia, sam musisz go sobie znależć i tu dochodzimy do problemu drugiego bo koszt ubezpieczenia tesli wacha się bardzo, niektóre firmy mają ceny zaporowe bo nie umieją, niektóre nie mają auta w systemie. też mamy od tego ludzi którzy specjalizują się w teslach.
Emil Płonka EFL z Kaliszaco znaczy "mamy ludzi"
To nie salon, tylko punkt odbioru. Jeżeli liczysz na odbiór jak w przypadku innych marek (samochód pod pokrowcem, kwiaty, butelka wina) to się rozczarujesz.Myslalem, ze ubezpieczenie na miejscu w salone bede mogl ogarnac?
co znaczy "mamy ludzi"?można poprosić o jakieś namiary? zarówno od leasingu jak i ubezpieczenia
tak jak napisał solik, od leasingu mamy Emil Płonka z EFL z Kalisza, specjalista od tesli, od ubezpieczeń polecam Michał Beaver ,Ja tez poproszę. Jeszcze o wskazówki jak skutecznie skontaktować się z Tesla Wwa. Ten stacjonarny numer to chyba fejk…