Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

solik

Pionier e-mobilności
Dzis dostalem telefon z Wawy ze auto stoi na placu, SR+ z bialym wnetrzem zamowiona na poczatku pazdziernika

Zamowienie anulowalem bo wzialem tansza z tranzytu wiec pewnie sie pojawi niedlugo na stronce do odbioru (215k brutto bylo, ciekawe za ile sie pojawi?)

Co ciekawe VIN nadal niewidoczny na stronie ani nigdy nie byl widoczny na monitoringu statkow.

Last edited:

Boko

Fachowiec
to powoli trzeba się bedzie przygotowywać do odbioru.. z tego co wiem to poza dowodem osobistym, opłaceniem trzeba mieć ze sobą tablice, ubezpieczenie (min OC) oraz kapcie:) ...?
Czy ktos mogly opisac proces ubezpieczenia? Skladajac zamowienie i nastepnie otrzymujac informacje o odbiorze, mam juz miec ze soba ubezpieczenie? Myslalem, ze ubezpieczenie na miejscu w salone bede mogl ogarnac? I drugie pytanie: sa jakies ograniczenia w przypadku oc/ac czy poprostu biore co mi agent doradzi?

danielm

Pionier e-mobilności
Czy ktos mogly opisac proces ubezpieczenia? Skladajac zamowienie i nastepnie otrzymujac informacje o odbiorze, mam juz miec ze soba ubezpieczenie? Myslalem, ze ubezpieczenie na miejscu w salone bede mogl ogarnac? I drugie pytanie: sa jakies ograniczenia w przypadku oc/ac czy poprostu biore co mi agent doradzi?
no i dochodzimy do pierwszego poważnego problemu bo:
- żeby ubezpieczyć auto potrzebujesz jego papiery
- żeby dostać papiery od Tesli musisz zapłacić za auto
- spora część firm leasingujących nie zapłaci za auto bez papierów i tu ładnie koło się zamyka.
z kredytami jest niestety podobnie. dowiedz się jak jest u Ciebie żebyś nie miał niespodzianki. mamy ludzi którzy specjalizują się w leasingach tesli więc w razie problemów będziesz miał czas na reakcje.
W salonie tesli nie ma ubezpieczenia, sam musisz go sobie znależć i tu dochodzimy do problemu drugiego bo koszt ubezpieczenia tesli wacha się bardzo, niektóre firmy mają ceny zaporowe bo nie umieją, niektóre nie mają auta w systemie. też mamy od tego ludzi którzy specjalizują się w teslach.

chewbacca

Posiadacz elektryka
- spora część firm leasingujących nie zapłaci za auto bez papierów i tu ładnie koło się zamyka.
z kredytami jest niestety podobnie. dowiedz się jak jest u Ciebie żebyś nie miał niespodzianki. mamy ludzi którzy specjalizują się w leasingach tesli więc w razie problemów będziesz miał czas na reakcje.
W salonie tesli nie ma ubezpieczenia, sam musisz go sobie znależć i tu dochodzimy do problemu drugiego bo koszt ubezpieczenia tesli wacha się bardzo, niektóre firmy mają ceny zaporowe bo nie umieją, niektóre nie mają auta w systemie. też mamy od tego ludzi którzy specjalizują się w teslach.
co znaczy "mamy ludzi"?:) można poprosić o jakieś namiary? zarówno od leasingu jak i ubezpieczenia

Boko

Fachowiec
Dzieki za informacje. W kwesti finansowania biore 50/50 gotowka plus kredyt gotowkowy a nie ma samochod zeby wlasnie sie nie bawic w cesje na bank. Czyli reasumujac:kiedy zrobie przelew, dostaje papiery i z tym ide do agenta ubezpieczeniowego, tak?

danielm

Pionier e-mobilności
co znaczy "mamy ludzi"?:) można poprosić o jakieś namiary? zarówno od leasingu jak i ubezpieczenia
Ja tez poproszę. Jeszcze o wskazówki jak skutecznie skontaktować się z Tesla Wwa. Ten stacjonarny numer to chyba fejk…
tak jak napisał solik, od leasingu mamy Emil Płonka z EFL z Kalisza, specjalista od tesli, od ubezpieczeń polecam Michał Beaver ,
jeśli chodzi o kontakt z Teslą to oni pracują w takzwanym "half duplexie", czyli jak coś od Ciebie potrzebują to do Ciebie zadzwonią, a do tego czasu czekasz :) wszystkie informacje masz na koncie, w internecie, oni tylko wydają auta jak już one dotrą na plac :) wiem że to inaczej niż wszyscy pozostali ale działa (pod warunkiem że nie ma utrudnień a jak wiadomo w Polsce są utrudnienia)

Najnowsze dyskusje