Nie chodzi mi o porównanie HW3 do HW4 ale o to na jakiej podstawie twierdzisz, że obraz jest "nieskadrowany" (a tym samym jak rozumiem w HW3 jest skadrowany). O to, jak to sprawdziłeś. A więc może i jakieś porównanie HW3 nieskadrowanego do skadrowanego i analogiczne HW4.chociażby w sentry mode jak kolega wrzucił powyżej.
Ale ja pisałem że w HW4 podgląd jest skadrowany.Nie chodzi mi o porównanie HW3 do HW4 ale o to na jakiej podstawie twierdzisz, że obraz jest "nieskadrowany" (a tym samym jak rozumiem w HW3 jest skadrowany). O to, jak to sprawdziłeś. A więc może i jakieś porównanie HW3 nieskadrowanego do skadrowanego i analogiczne HW4.
EDIT: żeby było jasne - rozumiem, że FOV obiektywów z HW3 mogą być inne niż HW4. Ale to niekoniecznie musi znaczyć, że w HW3 obraz jest skadrowany tylko po prostu takie może być ograniczenie danego obiektywu...
No to w takim razie pytam: dlaczego tak sądziszAle ja pisałem że w HW4 podgląd jest skadrowany.
To znaczy, że jak będziesz chciał skorzystać w danym momencie z automatycznej zmiany pasa w danym kierunku to możesz. Tak to przynajmniej rozumiem.W tej aktualizacji jest też nowa "kontrolka" pokazująca samochód w pasie ruchu (?). Na lewym pasie autostrady ta ikonka na zielono pokazywała jakąś relację względem linii przerywanej między pasami. Na zwykłej drodze ikonka była szara. Wie ktoś, co to znaczy?
Też się tym dzisiaj bawiłem. Patrzyłem na ekran podczas wrzuconego R i próbowałem zauważyć czy najpierw się pojawia czerwona krawędź czy auto na kamerze. Problem w tym, że czerwona krawędź jest gruba i w sumie to możliwe, że przysłania akurat pojawiające się auto :-D Ale nawet jeśli to działa sprawnie, szybko.Dziś sprawdziłem przy cofaniu - faktycznie zalewa czerwonym krawędź kiedy porzeczny samochód jeszcze nie widać ani w obrazie z tylnej kamery, ani w bocznym lusterku
"With Autosteer active, a new telltale will indicate which lanes are available for Automatic Lane Change. (Europe only)"W tej aktualizacji jest też nowa "kontrolka" pokazująca samochód w pasie ruchu (?). Na lewym pasie autostrady ta ikonka na zielono pokazywała jakąś relację względem linii przerywanej między pasami. Na zwykłej drodze ikonka była szara. Wie ktoś, co to znaczy?
EDIT: Ah Grok mi wyjaśniłTo funkcja dostępna tylko w Europie. Ikonka pokazuje dostępne dla AP manewry zmiany pasa
Tak. W Sentry wydaje się być cały widok. W podglądzie w aucie z kamer jest wykadrowane. Wrzucę potem zdjęcia jak mnie ktoś inny nie uprzedzi.No to w takim razie pytam: dlaczego tak sądziszCzy masz porównanie tego samego obrazu skadrowanego i nieskadrowanego z HW4?