Przesuwają się w zacisku. Masz ten hałas zawsze, czy tylko po zmianie kierunku jazdy ?A co konkretnie z klockami?
Hałas jest przy zatrzymaniu samochodu. Zarówno z kierunku cofania jak i do przodu. Jest moment, że tego nie ma, aby za chwilę znowu się pojawić. Najczęściej przy manewrach parkingowych.Przesuwają się w zacisku. Masz ten hałas zawsze, czy tylko po zmianie kierunku jazdy ?
Bardziej chodziło mi o taką sytuację - jedziesz na parkingu do przodu i hamujesz, jest stuknięcie, ruszasz od razu do przodu i znowu hamujesz jest stuknięcie czy go nie ma ? Czy pojawi się dopiero kiedy zahamujesz cofając ?Hałas jest przy zatrzymaniu samochodu. Zarówno z kierunku cofania jak i do przodu. Jest moment, że tego nie ma, aby za chwilę znowu się pojawić. Najczęściej przy manewrach parkingowych.
Tak jak na filmie. Jeździłem przód tył. Przy każdym zatrzymaniu brzdęk. Później chwila ciszy. Później się znowu pojawiło. Serwis mam na 13.01.25. Póki co obserwuję.Bardziej chodziło mi o taką sytuację - jedziesz na parkingu do przodu i hamujesz, jest stuknięcie, ruszasz od razu do przodu i znowu hamujesz jest stuknięcie czy go nie ma ? Czy pojawi się dopiero kiedy zahamujesz cofając ?
Ja bym nie czekał cały miesiąc, to może być coś poważnego, co źle się skończy. Sprawdź u lokalnego mechanika hamulce, to nie fizyka kwantowa.Tak jak na filmie. Jeździłem przód tył. Przy każdym zatrzymaniu brzdęk. Później chwila ciszy. Później się znowu pojawiło. Serwis mam na 13.01.25. Póki co obserwuję.