Rozwój SuC w Polsce

nabrU

Moderator
Nie zrobimy Wam ładowarek jak na zachodzie Europy, ale za to nie poprowadzimy Was przez te obce co są.
Genialne.

Ja bym się zapytał jak inne marki EV to robią, bo można się pewnie zdziwić, że jest podobnie genialnie...

nabrU

Moderator

nabrU

Moderator
Nie, ale oglądam sporo testów EV ;)

Jeśli Audi ogarnia ładowarki tak jak VAG (a skąd miałby niby inaczej) to ja podziękuję. Dobrze że w ID.3 miałem Android Auto, bo połowy z nich (przy tempie budowy w UK) nigdy nie było. A prowadził automatycznie do ładowarek chyba dopiero od softu 3.2 czyli z rok temu

TomRS

Pionier e-mobilności
Jeśli Audi ogarnia ładowarki tak jak VAG (a skąd miałby niby inaczej) to ja podziękuję. Dobrze że w ID.3 miałem Android Auto, bo połowy z nich (przy tempie budowy w UK) nigdy nie było. A prowadził automatycznie do ładowarek chyba dopiero od softu 3.2 czyli z rok temu
Czyli się rozwijają jednak szybciej niż Tesla ;) Uważam, że to planowanie ładowania w trasie to jest jeden z większych mankamentów Tesli w krajach słabo nasyconych SuC. Na zachodzie nie ma problemu i nie tęskniłem ani przez sekundę za innymi ładowarkami w planowaniu.

nabrU

Moderator
Ciężko VAGowski infotainment nazwać 'rozwojem', a już porównanie tego do Tesli uważam za żart...

W Tesli działa to tak jak ta firma sobie to wymyśliła czyli daje zarobić sobie, a nie innym operatorom. I ciężko mieć to Tesli za złe skoro jako jedyna zainwestowała w całości w swoja własną infrastrukturę ładowania. Jeśli jest wystarczająco dużo SuC to działa to wyśmienicie (nazwałeś to chyba 'inny świat' o ile dobrze pamiętam ;) więc nie musisz mi ufać na słowo).