Dlatego zadałem Ci pytanie: na którym kierunku ten rozwój ładowarek jest widoczny? Gdzie te ograniczone zasoby są inwestowane? Bo jakiś priorytet musi chyba być.
Nawet sponsorowane TEN-T przez UE się wlecze. Czyli UE płaci, a w PL nic nie powstaje - weź mi to wytłumacz? Widziałeś jakąś ładowarkę z naklejką UE w PL? Bo ja tak tyle że we Francji, Włoszech (w UK już nie mam takiej szansy).
I nie zganiaj proszę na wojne w UKR bo to właśnie powinno spowodować wzrost instalacji ładowarek. Pewnie widziałeś jakieś BEV na ukraińskich tablicach w PL i nie tylko.
5 lat temu człowiek zastanawiał sie czy dojedzie, dziś zastanawia sie jak jechać żeby krótko i tanio sie ładować. Mam nadzieję że za 5 lat tylko zostanie zastanawia sie gdzie tanio bo na głównych szlakach będzie szybko.
Co do inwestowania to UE płaci jak już sie uruchomi. Jak masz rynek Niemcki 45k francuski 37k to po co się jakoś skupiać na rynku polskim gdzie masz 4k sprzedaży.
Dajmy jeszcze Tesli te 2 lata na te dofinansowania i zobaczymy czy beda 33 lokalizacji otwarte dla wszystkich czy nie, moim zdaniem 25+ będzie do końca 2026 co i tak będzie stanowić dużo większą alokację na PL niż wynikałoby ze sprzedaży aut