Łańcuchy w AWD

zlp

Pionier e-mobilności
Założyłem deczko wyższy profil zimówki i z amortyzatorem przednim wyszło na styk. Zero luzu, nawet delikatnie ocierały, więc o łańcuchu z przodu mogę zapomnieć.

PawelPablo

Fachowiec
Jeżeli masz opony zimowe we Włoszech ,lancuchy nie są obowiązkowe.Masz całoroczne musisz mieć,tak wyglądają przepisy.

Od kiedy mam auta z napędem na 4 koła ,to i tak kupowałem łańcuchy na wszelki wypadek i przez 10 lat nie używałem ich nigdy,nawet jak było multum śniegu auto dawało radę.
Jako że AWD tesli oceniam dobrze to chyba tym razem odpuszczę.

macinowa

Posiadacz elektryka
Jeżeli masz opony zimowe we Włoszech ,lancuchy nie są obowiązkowe.Masz całoroczne musisz mieć,tak wyglądają przepisy.

Od kiedy mam auta z napędem na 4 koła ,to i tak kupowałem łańcuchy na wszelki wypadek i przez 10 lat nie używałem ich nigdy,nawet jak było multum śniegu auto dawało radę.
Jako że AWD tesli oceniam dobrze to chyba tym razem odpuszczę.
nawet przy nakazie? znak c-18

PawelPablo

Fachowiec
Tak.

PawelPablo

Fachowiec
Teraz czytam ,że może nakaz być nalozony lokalnie,więc cholera już wie.
Mi parę lat temu policja powiedziała że jak masz napęd na 4 i zimowe to jest ok i tego się trzymam:)

PawelPablo

Fachowiec
Teraz czytam ,że może nakaz być nalozony lokalnie,więc cholera już wie.
Mi parę lat temu policja powiedziała że jak masz napęd na 4 i zimowe to jest ok i tego się trzymam:)
Polski guru narciarski też tak uważa:)

karol.kar

Pionier e-mobilności
W zeszłym roku jak spadł śnieg (sporo) w jedne weekend w PL/CZ to nie miałem najmniejszych problemów.
Byłem w górach - trasy leśne nieodśnieżone. Kolega nacierał w łańcuchach i miał problem (napęd na przód).
Moja Tesla robiła jako pług.
Przy Y AWD w ogóle bym się nie obawiał problemów.

1734439542480.png

piotrazz

Posiadacz elektryka