2024 Tesla Holiday Update

Pedr

Pionier e-mobilności
To ja wiem. Tylko u mnie jeździ 95% na długich...
U mnie to samo i nikt mi też nie mruga. Nie mogę się nadziwić. Ostrzeganie o samochodzie w blind-spot przy otwieraniu drzwi już raz mi się przydało, do automatycznego wyboru kierunku jazdy powoli się też przyzwyczajam. Jedyny problem to nawigacja - to co dzisiaj wyprawiała to wymagałoby sprawdzenia trzeźwości o_O Nawet w nocy nie odważyłbym się takiego manewru tu wykonać.

Attachments

• 20241216_145000.jpg
    20241216_145000.jpg
    987,9 KB · Liczba wyświetleń: 45
  • Zrzut ekranu 2024-12-16 20.08.00.jpg
    Zrzut ekranu 2024-12-16 20.08.00.jpg
    928,8 KB · Liczba wyświetleń: 45

eimi

Pionier e-mobilności
U mnie to samo i nikt mi też nie mruga
Jak mają mrugać auta poprzedzające? U mnie niestety często za późno dostrzega auto z przodu (jadące w tym samym kierunku) i wyłączam matrixy recznie bo na bank oslepiam w lusterkach

blazej

Pionier e-mobilności
U mnie to samo i nikt mi też nie mruga. Nie mogę się nadziwić. Ostrzeganie o samochodzie w blind-spot przy otwieraniu drzwi już raz mi się przydało, do automatycznego wyboru kierunku jazdy powoli się też przyzwyczajam. Jedyny problem to nawigacja - to co dzisiaj wyprawiała to wymagałoby sprawdzenia trzeźwości o_O Nawet w nocy nie odważyłbym się takiego manewru tu wykonać.
Przestraszył się szatana na Wildzie.

acceptcookies

Tesla Model Y LR AWD 2024
Jak mają mrugać auta poprzedzające? U mnie niestety często za późno dostrzega auto z przodu (jadące w tym samym kierunku) i wyłączam matrixy recznie bo na bank oslepiam w lusterkach
Jezeli jade za kims dobre 200-300 metrow (i wiecej) a z naprzeciwka nikt nie jedzie w moim kierunku to na auto daje full blast drogowymi oslepiajac kierowce przede mna. Wylaczam az do czasu gdy auto pojawi sie na radarze, wtedy ladnie wycina.

kower

Fachowiec
U mnie działa, M3HL AWD, chociaż na początku była cisza, dałem głośniej audio i zaczęły śmigać
Dziękuję za sprawdzenie. Patrzyłeś może w jakim zakresie częstotliwości słyszysz 80mm fullrange - Front Doors, a w jakim
60mm coscone - Headliners?

Byłem dziś sprawdzić w Tesla Pop Up Store w Gdańsku, ale M3P był ciągle na 2024.38. Puścili aktualizację, ale już nie miałem czasu czekać. W czwartek spróbuję jeszcze raz podjechać.

eimi

Pionier e-mobilności
Jezeli jade za kims dobre 200-300 metrow (i wiecej) a z naprzeciwka nikt nie jedzie w moim kierunku to na auto daje full blast drogowymi oslepiajac kierowce przede mna. Wylaczam az do czasu gdy auto pojawi sie na radarze, wtedy ladnie wycina.
A jaki masz sposób żeby szybko wyłączać/włączać auto matrixy?

Bo ja albo klikam w status włączonych świateł i potem z dolnej belki albo z ustawień auta - oba nie są ani wygodne ani bezpieczne jak co chwila trzeba tym żonglować. Nawet w s3xy knob/buttons nie widziałem opcji włączenia/wyłączenia auto matrixów

eimi

Pionier e-mobilności
Dzwignia od siebie :D

Serio? Tesla mnie upośledziła. To ja klikałem ikonkę "auto" żeby wyłączyć/włączyć matrixy. Teraz czuję się głupio, dziś przetestuje ;)

daniel

Señor Meme Officer
Dokładnie tak. Warto pamiętać, że przy auto high beam nie można manualnie ich WŁĄCZYĆ jeżeli funkcja auto mówi że nie potrzeba 🙈
Można przytrzymać dźwignię do siebie. Wtedy wali długimi i nie patrzy na nic.