Koniec darmowego Spotify od 1 grudnia 2024 r.

Używasz darmowego konta Spotify w Tesli?

• Tak

Votes: 38 38,8%
  • Nie - mam swoje

Votes: 32 32,7%
  • Nie - nie używam Spotify

Votes: 28 28,6%

• Total voters
    98
  • Poll closed .

ELuk

Pionier e-mobilności
Oczywiście, że słychać różnice, ale w domu na dobrym audio - formaty stratne zwłaszcza z włączoną normalizacją głośności ewidentnie odstają,
ale w aucie to raczej słychać, czy audio jest dobre czy złe,
a różnica między formatem bezstratnym, a HD w aucie jest raczej z gatunku abstrakcji. 😉
A co do Spotify to generalnie ich jakość jest przeciętna.

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Ja tam słyszę różnicę na tym samym utworze w TMY między spotify a tidal, warunek, utwór musi się pobrać w formacie hifi a taki pobiera mi się tylko w garażu jak auto ma dostęp do WiFi.
Więc w trasach jak jest tylko przez SIM, nawet LTE to nie pobierają się utwory w formacie hifi.
Więc w codziennym użytkowaniu nie słyszę różnicy między Spotify a Tidal.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Różnice w HDMI są na 100%. Mam w biurze dwa identyczne monitory i nie dało się dostroić między nimi kolorów. W końcu okazało się, że właśnie pod zamianie HDMI kolory psuły się odwrotnie.
To samo dotyczy częstotliwości odświeżania. Na słabym HDMI będzie max 60 Hz, niezależnie od tego co może monitor.

Ale audio HiFi w aucie to dla mnie też niezrozumiała rzecz.
Może być różnica jak kabel nie spełnia danego standardu i nie idzie np. HDR. Sprawny kabel spełniający dany standard nie da żadnego przekłamania.
Też mam znajomka co słyszy różnicę w kablach cyfrowych... widziałem kiedyś test, 2 przetworniki DAC spięte razemw takim układzie: (sygnał analogowy wejściowy)-DAC-(sygnał cyfrowy)-(DAC)-(sygnał analogowy wyjściowy) i na obydwu końcach jeszcze jakieś oprzyrządowanie do pomiaru. spięte to było różnymi kablami cyfrowymi, lepszymi, gorszymi, kablem od lampki, wieszakiem z pralni. Nie było różnicy w sygnale na wyjściu... oczywiście na krótkich odcinkach. Na długich mogła by być jakaś degradacja na drucie od wieszaka :-D.

arnoldd

Posiadacz elektryka
Może być różnica jak kabel nie spełnia danego standardu i nie idzie np. HDR. Sprawny kabel spełniający dany standard nie da żadnego przekłamania.

A jak już będzie jakieś przekłamanie (nawet tylko JEDNEGO bitu) to jest to kaszana na ekranie a nie "trochę inny odcień czarnego" :)

bragyou

Posiadacz elektryka
Dużo napisano o YT Music, Apple Music tymczasem Amazon Music kosztuje raptem 3,99 euro lub 7,99 za rodzinny pakiet. Korzystam w TM3, na głośnikach Echo dot w domu i repertuar jest naprawdę spoko, szczególnie, że cena jest zupełnie inna niż za każdy z tych serwisów.

mk2207

Zadomawiam się
Działa Wam aplikacja Spotify w samochodach?
U mnie dzisiaj do południa wszystko było ok, a po południu wywala błąd. Zarówno na wifi jak i na łączności premium. Co ciekawe na przeglądarce się uruchamia.