Polenergia uruchamia pierwsze ze swoich ładowarek na A2 (400 kW)

to_masz

Posiadacz elektryka
Od jakiegoś czasu widać ładowarki Polenergii na niektórych MOPach na odcinku A2, którym zarządza Autostrada Wielkopolska - dzisiaj otwarto pierwszą 👌

tutaj MOPy z docelowymi ładowarkami - od 31.07 działa Chociszewo (1/8):
1722435151014.png

arnoldd

Posiadacz elektryka

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

nabrU

Moderator
Trzy miejsca gdzie czesto staje w drodze na narty

Ej no, dwa z powyższych to są MOPy przy węzłach a to się nie liczy. Takich jest pełno i u mnie. Chodziło o MOP ulokowany między węzłami / zjazdami, który obsługuje oba kierunki ruchu.

A tu Superchargery

Ale co do mojego pytania o MOPy mają SuC? :unsure:

zibizz1

Pionier e-mobilności
nie no, czasami kładkę dla pieszych dadzą
Raz spotkałem kładkę w postaci takiego małego centrum handlowego z McDonaldem. SuC musiało być osobno bo dwóch stronach. Wszystko zagrodzone, wiec jak raz spotkałem wyłączony SuC po jednej stronie to do tego po drugiej miałem chyba 15km + kolejne kilkanaście km nadłożone po ładowaniu żeby znów zawrócić na węźle.

arnoldd

Posiadacz elektryka
. Chodziło o MOP ulokowany między węzłami / zjazdami, który obsługuje oba kierunki ruchu
A to już nie moja wina że większość jest zlokalizowana tak że można do nich zjechać z węzła.
Oprócz typowych parkingów gdzie nie ma nic więcej niż tylko WC i bezobsługowe prysznice dla TIR-ów bardzo ciężko spotkać MOP usytuowany w środku niczego.
A jak już jest to właśnie przeważnie z jednej strony z dojazdem z obu kierunków.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Ionity koło Perpignan...
Jadąc do Hiszpanii trzeba zjechać na MOP, przejechać na drugi po południowej stronie autostrady.
I nie jest to węzeł.

nabrU

Moderator
Francuzi mają płatne autostrady więc tu raczej wszystko będzie rozdzielone. Kompletnym zaskoczeniem dla mnie był np. MOP przy wiadukcie Millau (również Francja). Jest jeden, po jednej stronie autostrady, tylko przedzielony szlabanami dla kierunków ruchu. Piesi mogą używac całego MOP, ale samochodem nie przejedziesz (sami z resztą popatrzcie):

1734946956463.png