Lidl, Kaufland, Biedronka...

bragyou

Posiadacz elektryka
Ekonergetyka to producent stacji ładowania ze swoją siecią ładowarek pod nazwą EKOEN, do tej pory nic mi nie wiadomo żeby wchodzili w roaming. Z tego co widzę w ich aplikacji mają dostępne tylko swoje stacje.
Zdjęcia nie zrobiłem, bo nie zdejmowałem całego pokrowca, ale "wszedłem pod" jak podłączyłem CCS-a. Wyskoczył błąd, a potem logo eko energetyka.

Michal

Moderator
Lidl Kórnik pod Poznaniem.
Jak znajdę czas, to dodam opcje ustawienia powiadomienia e-mail na pojawienie się stacji z określoną frazą w nazwie, to będziesz mógł przestać sprawdzać ;)

Michal

Moderator
Jak znajdę czas, to dodam opcje ustawienia powiadomienia e-mail na pojawienie się stacji z określoną frazą w nazwie, to będziesz mógł przestać sprawdzać ;)
Dodałem, przy czym muszę doszlifować, bo zły link się wysyła. Trzeba wyszukać frazę i podać swój adres email, a jak pojawi się stacja z taką fraza w nazwie to system wyśle email I usunie adres. Sprawdzenie odbywa się raz dziennie.

bragyou

Posiadacz elektryka
Dodałem, przy czym muszę doszlifować, bo zły link się wysyła. Trzeba wyszukać frazę i podać swój adres email, a jak pojawi się stacja z taką fraza w nazwie to system wyśle email I usunie adres. Sprawdzenie odbywa się raz dziennie.
Jeśli mam na Twojej stronie ładowarkę lidla, której nie ma w elocity, to jak to czytać? :)

Michal

Moderator
jak ja mam obsłużyć zapytanie typu "lidl zielona góra"
Jeśli mam na Twojej stronie ładowarkę lidla, której nie ma w elocity, to jak to czytać? :)
Daj link

bragyou

Posiadacz elektryka
jak ja mam obsłużyć zapytanie typu "lidl zielona góra"

Daj link
Już widzę, że na stronie UDT w Lidlu Rawicz pokazuje, że jest bezpłatne ładowanie. To bardzo ciekawe, bo jeszcze niedawno fizycznie była wyłączona. Jutro sprawdzę naocznie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ja w czerwcu 2024, podjechałem na ładowarkę do Lidla w Starogardzie Gdańskim. Według aplikacji Elocity czynna i dostępna, a tu zonk, ładowarka pod pokrowcem, odchyliłem pokrowiec, włączona i świeci. Zadzwoniłem do Elocity, powiedzieli, że według nich działa, pytam więc czy mam zdjąć pokrowiec i się naładować, nie wyrazili na to zgody.
A u mnie wręcz odwrotnie (tyle że w Pruszczu).
Kazali się ładować.
Działało.
To był raczej maj.

KrzysztofFly

Moderator
A u mnie wręcz odwrotnie (tyle że w Pruszczu).
Kazali się ładować.
Działało.
To był raczej maj.
Pewnie gdybym miał ciśnienie na ładowanie, to bym spróbował, jednak ja nie miałem, to miało być testowe ładowanie ;).

Fenrise

Pionier e-mobilności
Zahaczyłem dziś o Lidla przy ulicy Wolności w Jeleniej Górze i zapytałem miłą Panią Menedżer sklepu jak tam z tymi ładowarkami.

Powiedziała, że nic nie wie o uruchomieniu ich od 1 stycznia, że raczej nastąpi to później w roku. Na razie centrala zapowiedziała jedynie uruchomienie butelkomatów od 15 stycznia, a o ładowarkach cisza. Raczej daliby im znać wcześniej niż dzień przed jeśli naprawdę chcieliby je wystartować od 1 stycznia.

Pani poprosiła, żeby odwiedzić ja na początku stycznia to postara się zadzwonić do "Nadrządcy" i wywiedzieć dokładniej o te ładowarki.