Ładowanie z kartą DKV

Ś

Świeżak

Gość
Szanowni,
czy orientujecie się czy na każdej stacji ładowania w Warszawie i okolicy da się opłacić usługę ładowania kartą DKV? Troszkę się obawiam, że podjadę i spotka mnie niemiła niespodzianka...
KIA NIRO

Jusand

Posiadacz elektryka
Niestety ceny się nie wyświetlają, pewnie trzeba mieć najpierw wykupiony abonament, ale trzeba brać w ciemno
Screenshot_20240625_204536_DKV.jpg

chris89

Posiadacz elektryka
Ja się kiedyś interesowałem bo w firmie mam od nich karty paliwowe. Kazali sprawdzić ceny w aplikacji. Jak się zalogowałem danymi firmowymi, to mogę sprawdzić ceny ale nie w Polsce. W Niemczech oczywiście ceny się wyświetlają. Spróbuję sprawdzić czy się da.

Mi wyskakiwało, że ceny będą jak będzie podpięta karta.. więc zamówiłem. Dam znać jak przyjdzie.

elocity AC wychodzi po 1,61 netto (u mnie na wiosce elocity ma ac po 1,78) i powerdot po 2,40 netto dc. To jeszcze akceptowalne.

Reszta cen strasznie wysoka np elocity DC - 2,52 netto

chris89

Posiadacz elektryka
elocity AC wychodzi po 1,61 netto (u mnie na wiosce elocity ma ac po 1,78) i powerdot po 2,40 netto dc. To jeszcze akceptowalne.

Reszta cen strasznie wysoka np elocity DC - 2,52 netto

Tak samo sobie tłumaczyłem. Chociaż Tauron ma 1,60 to netto 1,30, a DKV ma jakoś 1,69 netto. Fakturą zbiorcza mnie przekonała, ale ostatecznie zrezygnowałem. Teraz mieszkam tymczasowo w Szczecinie i ładuje na SC. Miód malina. Może zanim wrócę jakiś operator ogarnie w cywilizowany sposób karty. Mam też BP Charge, ale to porażka jest. Nigdzie cen w apce nie ma.

Tak samo sobie tłumaczyłem. Chociaż Tauron ma 1,60 to netto 1,30, a DKV ma jakoś 1,69 netto. Fakturą zbiorcza mnie przekonała, ale ostatecznie zrezygnowałem. Teraz mieszkam tymczasowo w Szczecinie i ładuje na SC. Miód malina. Może zanim wrócę jakiś operator ogarnie w cywilizowany sposób karty. Mam też BP Charge, ale to porażka jest. Nigdzie cen w apce nie ma.
ja do SuC mam ok 50km do Wawy :D ale może Lidl odkryje ładowarke 2km i DKV pójdzie w piach :)

aczkolwiek informują, że np we Włoszech ujednolicają ceny, może i w PL i wyjdzie to spoko?

Paweł M.

Posiadacz elektryka
korzystam ze służbowej karty DKV ok 15x/mc w różnych rejonach Polski, głównie na trasach i sobie chwalę.
Przede wszystkim za spokój, spokój przy ładowaniu bo kartą lub aplikacją uruchamiam wielu operatorów i spokój przy rozliczaniu ze względu na zbiorcze fv. Łatwo też kontrolować wydatki bo wszystko jest widoczne w jednym miejscu.

Za chwilę kilka wyjazdów za granicę i tu również DKV bardzo się przyda.

Stawki nie są złe, jest drożej niż bezpośrednio u operatora z dodatkowym abonamentem ale często taniej niż bez abonamentów.

Ev3

Pionier e-mobilności
korzystam ze służbowej karty DKV ok 15x/mc w różnych rejonach Polski, głównie na trasach i sobie chwalę.

Stawki nie są złe,
Ci którzy płacili sami za ładowanie, zrezygnowali z tej karty.
Daj jakiś przykład tych niezłych stawek.....

Z ciekawostek, sprawdzam po północy ceny na DKV i:

AC na elocity wzrosło nieznacznie 1,63 netto czyli ok 2 zł brutto
ale spadło DC na elocity do 1,92 netto czyli ok 2,36 brutto

obie taniej niż apka elocity u mnie na wiosce (Budimex, Mińsk Maz - AC 2,19 brutto i DC 2,39 brutto)

pozytywna zmiana jak dla mnie, ceny minimalnie niższe i jedna faktura :)