Ładowanie z kartą DKV

Ś

Świeżak

Gość
Szanowni,
czy orientujecie się czy na każdej stacji ładowania w Warszawie i okolicy da się opłacić usługę ładowania kartą DKV? Troszkę się obawiam, że podjadę i spotka mnie niemiła niespodzianka...
KIA NIRO

Ev3

Pionier e-mobilności
A co to jest karta DKV?
Jeśli to jakaś paliwowa, to może można na stacjach benzynowych w których ładowanie uruchamia obsługa.
Np MOL (Lotos).
Co do reszty - bardzo wątpliwe.

nabrU

Moderator
Żeby było ciekawiej to Tesla dodała w UK takie (Allstar, Polestar Charge and DKV Mobility) karty jako rozliczeniowe w swojej apce do ładowania EV nie Tesli.

Ev3

Pionier e-mobilności
Są inne karty do wszystkich sieci?
A ta jest do wszystkich?
Wątpię.
Ceny tzn. no czy dorzucają prowizję czy nie. Za paliwo mam np. Kilka procent taniej jak na stacji bezpośrednio korzystając z DKV.
Ale w przypadku stacji ładowania ciężko mówić o cenie na stacji, bo na tej samej stacji możesz mieć ceny różniące się o 50%, w zależności od tego jaką kartą ją uruchomisz i jaki abonament posiadasz.

Cenami się nie chwalą na stronie, wnioskuję że nie ma się czym interesować.
Chwalą się tylko opłatą za posiadanie karty.
Więc tym bardziej nie.

chris89

Posiadacz elektryka
A ta jest do wszystkich?
Wątpię.

Ale w przypadku stacji ładowania ciężko mówić o cenie na stacji, bo na tej samej stacji możesz mieć ceny różniące się o 50%, w zależności od tego jaką kartą ją uruchomisz i jaki abonament posiadasz.

Cenami się nie chwalą na stronie, wnioskuję że nie ma się czym interesować.
Chwalą się tylko opłatą za posiadanie karty.
Więc tym bardziej nie.

Właśnie dlatego pytam, czy ktoś wie jaka cena obowiązuje na poszczególnych stacjach bo ceny są różne.

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja się kiedyś interesowałem bo w firmie mam od nich karty paliwowe. Kazali sprawdzić ceny w aplikacji. Jak się zalogowałem danymi firmowymi, to mogę sprawdzić ceny ale nie w Polsce. W Niemczech oczywiście ceny się wyświetlają. Spróbuję sprawdzić czy się da.