Koszty jazdy EV zima (waw - sopot)

pmlody

Pionier e-mobilności
Przy tych prędkościach to ICE spaliłoby za tyle samo. Jedyny problem to liczba hubów ładowania, a właściwie ich brak jeżeli liczymy że hub to minimum 6-8 szybkich ładowarek.
Mój ostatni ICE palił przy takich prędkościach ~16l lpg.... A mocy miał 2x mniej.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ja uważam, że wyszła taniocha. Gdyby tam były nieoznakowane (i nieznane dla Janosika) radary albo odcinkowe pomiary prędkości, to wyszłoby za przejazd nie kilkaset, ale kilka tysięcy PLN (plus punkty w programie lojalnościowym u policji). Więc nic, tylko się cieszyć z taniej jazdy :cool:

aadamuss

Posiadacz elektryka
Jak porównam do 13-15 litrów benzyny/ropy w spalinowym to nadal elektrykiem wychodzi mi taniej. Nawet jak nie szukam najtańszych ładowarek. Cena wyszła Ci w normie w przy dobrym czasie przejazdu.

krzyss

Pionier e-mobilności
Oni faktycznie tyle mają, czy pośrednik zgarnął pod siebie coś extra?
Powinno być 3 zł i nawet próbowałem uruchomić ładowarka Shella kartą niemiecką Shella ja mam cały czas aktywna i niestety ta ładowarka mimo że ma napisane shell Recharge nie działa.
Można też ją odpalić przez Terminal płatniczy próbowałem dwa razy i nie startowało dlatego użyłem karty innego operatora jak patrzyłem trzech innych operatorów ma takie same stawki 4,30 zł

krzyss

Pionier e-mobilności
To enyaq nie ma 150kW do 80%? Tak mi sprzedawca mówił 🤔
Jak podglądałem na początku jego ładowania to przy 36% miał 64 kW Może miał zimną baterie

nabrU

Moderator
Powinno być 3 zł i nawet próbowałem uruchomić ładowarka Shella kartą niemiecką Shella ja mam cały czas aktywna i niestety ta ładowarka mimo że ma napisane shell Recharge nie działa.
Można też ją odpalić przez Terminal płatniczy próbowałem dwa razy i nie startowało dlatego użyłem karty innego operatora jak patrzyłem trzech innych operatorów ma takie same stawki 4,30 zł

A można było tak :p Ale widać niektórzy lubią mieć z 10 kart...

1735905512649.png

krzyss

Pionier e-mobilności
Pewno nie ale wyprodukowałeś przeciwko sobie kwity i to na publicznym forum :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
A wspominalem ze w swieta zjadlem tysiac pierogow ? 😁 prosze dolaczyc to do dowodow 😂