Nie narzekam ze Tesla nie uwzględnia... mam to w dup... rozumiem dlaczego, skoro w biznes planie mają zarabianie na swoich SuC. I tak jest lepiej niż kiedyś gdy nie pokazywała innych ładowarek w ogóle... teraz już są. W większości to albo zostawiam jej nawigowanie do SuC i wtedy podgrzewa podczas jazdy a jak nie ma Suc w okolicy to zdarza się jak mi 3 dni temu że podgrzała po ustawieniu ładowania na GW Radomsko ... ale ładowałem na Ionity.
Generalnie to mam już trochę lat i kiedyś dużo jeździłem na mapach, rozróżniam kierunki i w znane trasy to nawet nie uruchamiam nawigacji bo po co.
Ostatnio nawet mój syn się pytał dlaczego nie mam włączonej nawigacji, a ja mówię że nie ma potrzeby bo 100 razy już tu jechałem i znam ta trasę na pamięć.
Mam też swój patent na podgrzanie baterii podczas jazdy przed ładowarką... rzadko mam problem z podgrzewaniem

w trasie.
Generalnie apek używam jak jadę gdzieś pierwszy raz w trasę ktorej nie znam. Zawsze przygotowuje się jadąc w nieznane, żeby mniej więcej wiedzieć w jakim kierunku i przez jakie miasta się kierować. Kiedyś zajmowało mi to dużo czasu na mapach ... nawet sobie drukowałem kolejne kartki z atlasu samochodowego. Teraz z ABRP zajmuje mi to może 5min, następnie opcja udostepnij i wszystko ląduje ładnie w navigacji Tesli. Ja uważam że teraz jest super prosto i sobie myślę że niektórzy tak narzekający że ich Teselka nie prowadzi za rączkę, to by na drugi koniec miasta nie trafili, a jak by żyli przed erą Navi/GPS to pewnie za każdym razem by lądowali w lesie. Ludzie ogarnijcie się 🤣🤣🤣