I właśnie z tego powodu założyłem wątek.Jeśli "na rynku coś znaczysz" producenci zaczną się do Ciebie odzywać i dawać Ci pojazdy do testów (nierzadko z pakietem dodatkowych korzyści), jednak jeśli będziesz narzekał i krytykował, to nie zaproszą cię na premierę swoich kolejnych modeli, a i bardzo prawdopodobne, że z parku prasowego też już nic nie dostaniesz.
Ja niestety coraz mniej liczę się z opiniami "testujących" co nie znaczy, że nie oglądam różnych materiałów które zamieszczają. Staram się jednak wyciągnąć z nich własne wnioski.
Kupujesz ciuchy o dwa rozmiary za duże i wszyscy myślą "ale schudł"Taki porozciągany T-shirt nie przystoi takiemu jurorowi![]()
Strategia prawie idealna, jedyny problem jaki widzę to fakt, że czasami największy rozmiar jaki możesz kupić jest o jeden za mały 😁Kupujesz ciuchy o dwa rozmiary za duże i wszyscy myślą "ale schudł".
Wtedy kupujesz w USA i problem znikaStrategia prawie idealna, jedyny problem jaki widzę to fakt, że czasami największy rozmiar jaki możesz kupić jest o jeden za mały 😁
a nie masz wrażenia, że opinie pismaków zależa od tego skad i w jakim stopniu płyną pieniądze? Patrz na yzw artykuły motoswiata sprzed 2-3 lat jakie elektryki be za to niemieckie spalinowki to same 1 miejsca we wszystkich rankingach (niemieckich glownie).Bo ja nie o samochodzie tylko o (stopniowej) zmianie światopoglądu dziennikarzy na temat elektromobilności - w szczególności chodzi o Pertyna. Fakt, jak ktoś się nie interesował jego ‘twórczością”, a to dość opiniotwórczą postać, to można pomyśleć, że o samochód chodzi.
Ja tam widzę delikatny trend u głównych dziennikarzy w kanałach YT - pojeździli trochę BEV i niektórzy przestają negować sensowność BEV stopniowo.
Samochód, jak samochód - jest wiele recenzji. Ale jak chcesz, to skasuj wątek.
PS nie piszę o konkretnej osobie-dziennikarzu lecz o pewnej tendencjia nie masz wrażenia, że opinie pismaków zależa od tego skad i w jakim stopniu płyną pieniądze? Patrz na yzw artykuły motoswiata sprzed 2-3 lat jakie elektryki be za to niemieckie spalinowki to same 1 miejsca we wszystkich rankingach (niemieckich glownie).
Nie można oczekiwać żeby polski ,,przedruk'' Auto Bild-a stawiał na marki inne niż niemieckie. Tylko nie wiedzieć czemu, te najlepsze zwycięskie, bezawaryjne niemieckie marki, zaczęły okupować serwisy napraw.a nie masz wrażenia, że opinie pismaków zależa od tego skad i w jakim stopniu płyną pieniądze? Patrz na yzw artykuły motoswiata sprzed 2-3 lat jakie elektryki be za to niemieckie spalinowki to same 1 miejsca we wszystkich rankingach (niemieckich glownie).
Ale u niego tak ze wszystkim. Jak obejrzałem jego recenzje bmw serii 5 g30, które posiadam to aż poszedłem się przejechać bo też nie wiedziałem, że aż takie cudo mam, jak on to nazwał bmw e klasa, przebijające komfortem Mercedesa 😭Ja pamiętam gościa jako zagorzałego wielbiciela golfa, który w każdej wersji był dla niego prawie bożyszczem. Odmienił swój pogląd po serii testów lexusa. Po jego zachwycających recenzjach, nawet sam nie wiedziałem że mam takie fajne auta.