Nowy Supercharger Odolion / Ciechocinek

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
No to wtedy będzie idealna lokalizacja dla podróżujących z południa na północ i odwrotnie. Bardzo blisko autostrady, a i ilość stanowisk bardzo przyszłościowa.
Byłoby idealne pod dofinansowanie z UE. Czasu coraz mniej do terminu.

LuckyLuke

Zadomawiam się
Ta lokalizacja jest super. Obok jest McDonalds oraz super restauracja w Hotelu obok. Jak jeżdzę do Gdańska zawszę się tam zatrzymuje na jedzenie, a teraz bedę mógł się również naładować :)

Pepek

Posiadacz elektryka
No ideolo by było, bo teraz tam to jak na loterii (na obecnym SuC 1km dalej). Jechałem 1.01 - 4 auta się ładują, ale po 2 min jedno odjechało i się podpiąłem, w międzyczasie podjechały kolejne 4 Tesle i 3 z nich czekały w kolejce, a 4-ty ziomek pojechał na pobliskie GW przy samej autostradzie (bo puste było). Ale za to 6.01 jak wracałem to byłem sam na całe 4 stanowiska. :) Plusem za to cena - 1,7zł/kWh.
Jak by co, to tam na parkingu McD postawili też Polenergię, ale 1.01 była jeszcze nieczynna.

bwegner

Zadomawiam się
No ideolo by było, bo teraz tam to jak na loterii (na obecnym SuC 1km dalej). Jechałem 1.01 - 4 auta się ładują, ale po 2 min jedno odjechało i się podpiąłem, w międzyczasie podjechały kolejne 4 Tesle i 3 z nich czekały w kolejce, a 4-ty ziomek pojechał na pobliskie GW przy samej autostradzie (bo puste było). Ale za to 6.01 jak wracałem to byłem sam na całe 4 stanowiska. :) Plusem za to cena - 1,7zł/kWh.
Jak by co, to tam na parkingu McD postawili też Polenergię, ale 1.01 była jeszcze nieczynna.
Sytuacja którą opisujesz wydarzyła się 1 stycznia między 15-16. Ja byłem pierwszy w tej kolejce ale po 5min czekania udalo mi się podpiąć. Dalej było jeszcze ciekawiej. Pozostałe 4 tesle czekały z 30min w tej kolejce, a następnie odpuściły, po czym wszystkie auta z ładowarek niemalże równo odjechały i jak odpinalem się to było kompletnie pusto. 😱

Swoją drogą z Polenergii robi się całkiem fajna sieć, jako uzupełnienie Superchargerów!

Pabloss

Posiadacz elektryka
Sytuacja którą opisujesz wydarzyła się 1 stycznia między 15-16. Ja byłem pierwszy w tej kolejce ale po 5min czekania udalo mi się podpiąć. Dalej było jeszcze ciekawiej. Pozostałe 4 tesle czekały z 30min w tej kolejce, a następnie odpuściły, po czym wszystkie auta z ładowarek niemalże równo odjechały i jak odpinalem się to było kompletnie pusto. 😱

Swoją drogą z Polenergii robi się całkiem fajna sieć, jako uzupełnienie Superchargerów!
Może i tak ... ale 2,19 dla zarejestrowanych i 3,10 bez rejestracji. To jednak drożej jak na SuC

bwegner

Zadomawiam się
Może i tak ... ale 2,19 dla zarejestrowanych i 3,10 bez rejestracji. To jednak drożej jak na SuC
niekoniecznie, bo jeśli trasy robisz w weekendy (ja robie zasadniczo tylko wtedy) to operatorzy zwiazani z energetyką chętnie obniżają ceny. I tak na przykład Polenergia DC sprzedaje za 1.75. od piątku, od godziny 22:00, do poniedziałku do godziny 9:00. Oczywiście dla zarejestrowanych ale chyba to nie aż taki problem.

krzyss

Pionier e-mobilności
Rejestracja darmowa, abonamentu nie ma, trzeba tylko kupic karte jak ktos nie lubi apek

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
A to aby korzystać z SuC, nie trzeba się rejestrować, i nie trzeba mieć apki?