Nowy Supercharger Odolion / Ciechocinek

map

Fachowiec
Podano czerwcowe wyniki sprzedaży. Widać w naszym kraju Tesla ma się bardzo dobrze. Aut przybywa, co uważam, że zdecydowanie za jakiś czas przyniesie efekty w postaci większego fokusu na rynek stacji ładowania Tesli. Nie idzie to tak szybko jakbyśmy chcieli, ale jednak są punkty rozbudowy w wielu miejscach na mapie naszego kraju, co mnie cieszy. Bardzo czekam na Rumię i nowy Ciechocinek.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@map
Myślę, że większego "fokusu" na Polskę niż obecnie to już trudno oczekiwać, do połowy przyszłego roku powinno być ponad 30 Superchargerów dostępnych dla wszystkich, a tylko w tym roku postawiono 4 nowe lokalizacje (choć jeszcze nieaktywne). To są właśnie początki efektu tego fokusu.

Przez ostatni rok spodziewałem się 6 nowych stacji i tyle mniej więcej było. W ciągu najbliższych 12 miesięcy spodziewam się co najmniej 12 kolejnych. To już bardzo konkretny przyrost.

Trochę to przypomina ocenianie "fokusu" w rodzicielstwie po liczbie urodzeń. Ci, co patrzą tylko na efekty, zapominają, że cały proces trwa nawet miła lat i że stacje ładowania, podobnie jak dzieci, nie pojawiają się z dnia na dzień 😉

map

Fachowiec
@map
Myślę, że większego "fokusu" na Polskę niż obecnie to już trudno oczekiwać, do połowy przyszłego roku powinno być ponad 30 Superchargerów dostępnych dla wszystkich, a tylko w tym roku postawiono 4 nowe lokalizacje (choć jeszcze nieaktywne). To są właśnie początki efektu tego fokusu.

Przez ostatni rok spodziewałem się 6 nowych stacji i tyle mniej więcej było. W ciągu najbliższych 12 miesięcy spodziewam się co najmniej 12 kolejnych. To już bardzo konkretny przyrost.

Trochę to przypomina ocenianie "fokusu" w rodzicielstwie po liczbie urodzeń. Ci, co patrzą tylko na efekty, zapominają, że cały proces trwa nawet miła lat i że stacje ładowania, podobnie jak dzieci, nie pojawiają się z dnia na dzień 😉
Najważniejsze, że wiele ze stacji jest w fazie fizycznego "in progress" i wiem, że one odpalą. Także będzie już tylko lepiej. :)

Ciechocinka i Rumi jak pisałem wcześniej potrzebuje najszybciej jak się da, bo lubię ładować się na Tesli, a nie zawsze mogę.