A tu takie zaskoczenie...Nie spodziewałem się, że przed zakupem samochodu jakieś doktoraty trzeba robić.
Jest jeszcze możliwość kolegi z autem z V2L.BTW. Czy ktoś z Was widział może Polsce taką mobilną ładowarkę z agregatu w samochodzie pomocy technicznej, jak pokazywali podczas testów elektryków w GB? Czy tylko laweta pozostaje pechowcom ?
A tu takie zaskoczenie...
HINT: Jakbyś się z konia na ice przesiadał, też byś nie wiedział jak się go obsługuje.
I z bev jest tak samo, to tylko z wyglądu jest podobne.
Ich eksploatacji trzeba się nauczyć, od nowa. doświadczenia z ice bardziej przeszkadzają niż pomagają.
BTW. Czy ktoś z Was widział może Polsce taką mobilną ładowarkę z agregatu w samochodzie pomocy technicznej, jak pokazywali podczas testów elektryków w GB? Czy tylko laweta pozostaje pechowcom ?
Ktoś z was wytycza trasy tak, aby ładować się na przedostatniej ładowarce w zasięgu?
Tak Ci się tylko wydaje.Samochód, to samochód.
Jaka to jest temperatura, jak wściekły? Ja mam zawsze 20-21 st.Tak Ci się tylko wydaje.
Skutek takiego wydawania masz w tytule wątku.
A każdy kto pojeździ bev, wie że jest inaczej i trzeba wyrobić sobie prawidłowe nawyki, oraz lepiej zabezpieczać się przed wyjazdem, zwłaszcza przy zaplanowanej próbie ładowania na Orlenie.
Względnie nie grzać jak wściekły, jeśli to nie gwarantuje dotarcia do zaplanowanego celu.
Chyba o inne "grzanie" chodzi :-]Jaka to jest temperatura, jak wściekły? Ja mam zawsze 20-21 st.
Chyba nie chodzi o picie trunków, wysokooktanowych.Chyba o inne "grzanie" chodzi :-]
CELEBRYTACelebryta w elektryku utknął na autostradzie. Chciał być eko, musiał prosić o podwózkę:
Link:
Celebryta utknął na A2
.
Ja tak ufam SC że nie raz dojeżdżałem na 1-3%. I tak jak mówiłem wcześniej - zrobiłem w jednej podróży 9500km tesla SR+. Żadnych problemów w SC tak jak z innymi operatorami. Miałem za to od 1 dnia problem z kartą GreenWay w roamingu. Jeden jedyny raz zadziała a potem nie działała. Na bank to był problem z płatnością greenwaya z hiszpańską siecią ładowarek. !Trochę nieścisłe to określenie, bo pewnie masz na myśli jakiś spalinowy osobny agregat prądotwórczy.
Otóż samochody takie w UK posiadają specjalnie zamontowany generator napędzany wprost z silnika pojazdu, który umożliwia ładowanie mocą 5 lub 7kW. Urządzenie nazywa się Charge Pod:
Faster emergency EV chargers for patrol vans | RAC
RAC patrols can get electric car drivers moving again even more quickly with latest developments.www.rac.co.uk
Charge Pod: The Lightweight and Compact Mobile EV Charger
Charge Pod enables fleet operators to provide the same “out of fuel” service as they would to ICE vehicles to the growing EV market.originalads.co.uk
P.S. Musiałem wygóglać kto to jest Filip Hajzer
Pewnie, nawet na ostatniej ładowarce z planowaniem na 1%. Tylko do tego trzeba mieć dobrą infra
![]()