Michal
Moderator
Jest to pytanie retorycznePytasz czy podrabianie druków urzędowych jest legalne? Hmm 🧐
Jest to pytanie retorycznePytasz czy podrabianie druków urzędowych jest legalne? Hmm 🧐
tak, widziałem, celowo jest na zdjęciu.tak, masz na tabliczce oznakowanie, że to jest dla samochodów EV NA CZAS ŁADOWANIA
wg przepisów pewnie tak, ale w praktyce to myślę, że żaden straznik miejski nie bedzie sprawdzał czy jeszcze ładujesz, poza tym za stanie z nieodłączony kablem też są opłaty.Czy to też blokowanie miejsca do ładowania?
Co mam zrobić, jeżeli ładowanie się skończyło, ale ja nie mogę wyjść z pracy specjalnie tylko po to, by auto przeparkować?
też o tym myślałem i włączyłbym sentry mode w tesli, jak zniszzczy to jeszcze zabuli, a to auto z wypozyczalni z full zniesieniem udziału w szkodzieZa prawdę powiadam wam, kiedyś kupię najtańszego leafa na otomoto, będę jeździł po centrum, blokował tych delikwentów i podłączał się do ładowarki
nie wiem, ale czat gie pe te mówi tak:tak, widziałem, celowo jest na zdjęciu.
Ale czy jest przepis, który mówi że tak nie wolno a za złamanie jest mandat w kwocie x?
kto ma to sprawdzać? komu zgłaszać?
jak to nie dokońca jest łamanie przepisów to takich cwaniaków będzie coraz więcej.
Mandat za takie wykroczenie wynosi 100 zł i 1 punkt karny.
Motoryzacyjny Portal
Dodatkowo, zgodnie z art. 5 ust. 1 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. – Prawo o ruchu drogowym (t.j. Dz.U. z 2021 r. poz. 450 z późn. zm.), uczestnik ruchu oraz inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani stosować się do poleceń i sygnałów dawanych przez osoby uprawnione oraz do znaków i sygnałów drogowych. Niestosowanie się do znaków drogowych może skutkować nałożeniem mandatu karnego.
po to operatorzy mają opłaty za parkowanie i nie odłączenie kabla poPodjeżdżam pod słupek, wiem, że auto będzie mi się ładować 5-6 godzin. Idę do pracy. Wracam po 8-9 godzinach, czyli auto stało podpięte do kabla, ale skończyło się ładować. Czy to też blokowanie miejsca do ładowania?
Co mam zrobić, jeżeli ładowanie się skończyło, ale ja nie mogę wyjść z pracy specjalnie tylko po to, by auto przeparkować?
kiedyś były karne kutasy. Wredne naklejki, ciężko jest było oderwaćA może by tak wozić fejkowe wezwania do straży miejskiej, żeby sobie delikwent pojechał i zmarnował trochę czasu... Pojedzie, poczeka w kolejce, wytłumaczy się i na koniec się dowie, że nie mają go w systemie.
Tylko czy to legalne.
Niby tak, ale sentry nie wszystko łapie, do tego ewentualna walka z ubezpieczycielem i moje jedyne auto stojące w blacharni. Jestem złośliwy i mógłbym kupić auto specjalnie do tego celu którego nie było by mi szkoda. Może bym na tym parę złotych zarobił na robieniu kontentu, ale szkoda mi auta za 200k+ na walkę z wiatrakamiteż o tym myślałem i włączyłbym sentry mode w tesli, jak zniszzczy to jeszcze zabuli, a to auto z wypozyczalni z full zniesieniem udziału w szkodzie