Dorodne buraki, czyli tak nie wypada

teślomierz

Fachowiec
Dzwońcie na straż miejską, ja ostatnio 3 telefony wykonałem.
Widziałem efekty tylko 1: przyjechali po 20 minutach i dostał papiery za szybę, żeby się stawił u nich na komisariacie.

Last edited:

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Dzwońcie na straż miejską, ja ostatnio 3 telefony wykonałem.
Widziałem efekty tylko 1: przyjechali po 20 minutach i dostał papiery za szybę, żeby się stawił u nich na komisariacie.
jak EV stoi na miejscu do ładowania i się nie ładuje to straż coś zrobi?

pmlody

Pionier e-mobilności

Fenrise

Pionier e-mobilności
A jak interpretujecie sytuację, w której pod Lidlem stoi ładowarka, ma wydzielone miejsca z tabliczką i napisami "EV", ale ładowarka jest nieczynna (sławne "już wkrótce"). U mnie wszyscy traktują to - że jak ładowarka nie działa to można parkować i miejsce są niemal zawsze pozastawiane przez auta spalinowe.

pmlody

Pionier e-mobilności
A jak interpretujecie sytuację, w której pod Lidlem stoi ładowarka, ma wydzielone miejsca z tabliczką i napisami "EV", ale ładowarka jest nieczynna (sławne "już wkrótce"). U mnie wszyscy traktują to - że jak ładowarka nie działa to można parkować i miejsce są niemal zawsze pozastawiane przez auta spalinowe.
Tak samo jak miejsce dla inwalidy, kiedy żaden inwalida na nim nie stoi. Przepisy nie definiują że ma być sprawna ładowarka. Albo w ogóle być.

Bronek

Pionier e-mobilności
Na parkingu pod galerią w Gdańsku Straż ma w dupie i kazala dzwonić do ochrony Galerii , a ta ma to jeszcze głębiej, bo nie ma uprawnień ... Akurat chodziło o Greenwaya, którego support nie jest zainteresowany tym że ktoś im blokuje zarabianie i każe dzwonić do Straży . I taki rock and roll

teślomierz

Fachowiec
jak EV stoi na miejscu do ładowania i się nie ładuje to straż coś zrobi?
tak, masz na tabliczce oznakowanie, że to jest dla samochodów EV NA CZAS ŁADOWANIA

1 moja ofiara to była hybryda co se bez ładowania stanęła i dostał wezwanie za wycieraczkę od straży po 20min. od mojego telefonu.

Michal

Moderator
A może by tak wozić fejkowe wezwania do straży miejskiej, żeby sobie delikwent pojechał i zmarnował trochę czasu... Pojedzie, poczeka w kolejce, wytłumaczy się i na koniec się dowie, że nie mają go w systemie.
Tylko czy to legalne.

Makus

Pionier e-mobilności
A może by tak wozić fejkowe wezwania do straży miejskiej, żeby sobie delikwent pojechał i zmarnował trochę czasu... Pojedzie, poczeka w kolejce, wytłumaczy się i na koniec się dowie, że nie mają go w systemie.
Tylko czy to legalne.
Pytasz czy podrabianie druków urzędowych jest legalne? Hmm 🧐

Robsonics

Posiadacz elektryka
tak, masz na tabliczce oznakowanie, że to jest dla samochodów EV NA CZAS ŁADOWANIA

1 moja ofiara to była hybryda co se bez ładowania stanęła i dostał wezwanie za wycieraczkę od straży po 20min. od mojego telefonu.
A inna sytuacja -
nie mam elektryka, ale załóżmy, że mam.
Podjeżdżam pod słupek, wiem, że auto będzie mi się ładować 5-6 godzin. Idę do pracy. Wracam po 8-9 godzinach, czyli auto stało podpięte do kabla, ale skończyło się ładować. Czy to też blokowanie miejsca do ładowania?
Co mam zrobić, jeżeli ładowanie się skończyło, ale ja nie mogę wyjść z pracy specjalnie tylko po to, by auto przeparkować?

Najnowsze dyskusje