TMY '25 vs Xiaomi YU7

Sajmon

Nowy na Forum
Ja czekałem za nowym Y i prawdopodobnie będę kupował, chyba że faktycznie Xiaomi będzie tu można kupić niedlugo w podobnej cenie, wtedy będzie ciężki orzech do zgryzienia. Gdybym wybrał Xiaomi i z Tesli zrezygnował to najbardziej by mi brakowało Superchargerów bo podejrzewam, że cały system, apkę i media itd., za które też lubię Tesle Chińczyki też mają dopracowane.

refi1234

Posiadacz elektryka
Gdy kupowałem swoja trójkę świeżo co powstał pierwszy salon w Warszawie. Serwis jeszcze nie wiedział co ze sobą zrobić, wiekszość Tesli na serwis jezdziła do Berlina.
SC było sztuk 3 ? No może więcej.

Xiaomi z pojazdów sprzedawało ... hulajnogi - a w zeszłym roku po wprowadzeniu SU7 na rynek chiński ilościa zblizyli sie do Tesli, potrzebując na to raptem kilka miesięcy z dobrym produktem. Dodatkowo, o ile pamiętam, w samym 10/24 sprzedali tego nawet wiecej niz Tesla (w Chinach).
Sytuacja jest wiec bardzo dynamiczna w tej kategorii. Xiaomi mocno angazuje sie w Polsce w zakresie dotychczasowego asortymentu więc kto wie - moze w ciagu 2025 lub max 2026 będzie to dostępne.

Stąd watek. Zastanawiam się czy nie odwlec zakupu auta na ten rok czy dwa i czy warto.
Nie wiem ile osób tak ma ale mi moja trójka bardziej sie podoba niz HL. Nowy Y natomiast jest ładniejszy niż stary ale wchodzi wg mnie wizualnie w taką popularną masówkę designerską aut ev i nie ma tego czegoś. co ma YU7.

Last edited:

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Sytuacja jest wiec bardzo dynamiczna w tej kategorii. Xiaomi mocno angazuje sie w Polsce w zakresie dotychczasowego asortymentu więc kto wie - moze w ciagu 2025 lub max 2026 będzie to dostępne.

Homologacja samochodu to jest jednak trochę większa robótka niż przywiezienie kontenerem paczki hulajnóg... Jak już przejdą przez homologację, to po to żeby sprzedawać w całej Europie.

Namtih

Zadomawiam się
Gdy kupowałem swoja trójkę świeżo co powstał pierwszy salon w Warszawie. Serwis jeszcze nie wiedział co ze sobą zrobić, wiekszość Tesli na serwis jezdziła do Berlina.
SC było sztuk 3 ? No może więcej.

Xiaomi z pojazdów sprzedawało ... hulajnogi - a w zeszłym roku po wprowadzeniu SU7 na rynek chiński ilościa zblizyli sie do Tesli, potrzebując na to raptem kilka miesięcy z dobrym produktem. Dodatkowo, o ile pamiętam, w samym 10/24 sprzedali tego nawet wiecej niz Tesla (w Chinach).

Stąd watek. Zastanawiam się czy nie odwlec zakupu auta na ten rok czy dwa i czy warto.
Nie wiem ile osób tak ma ale mi moja trójka bardziej sie podoba niz HL. Nowy Y natomiast jest ładniejszy niż stary ale wchodzi wg mnie wizualnie w taką popularną masówkę designerską aut ev i nie ma tego czegoś. co ma YU7.
Nie mogą zaspokoić lokalnego popytu a mają się otwierać na świat ;P

ypl

Pionier e-mobilności
Nie mogą zaspokoić lokalnego popytu a mają się otwierać na świat ;P
Trzeba dać im rok na wyskalowanie produkcji, tesla też potrzebowała na to czasu.

KrzysztofFly

Moderator
Takie coś rzuciło mi się dzisiaj w oczy, jeśli to nie ściema, to chyba się pomału przymierzają.
1738176592864.png

Belkot

Posiadacz elektryka
Jezeli sie nie myle to ten Adam to znany na X Adam_EV jako fanatyk i ekspert od chinskiej motoryzacji. Widzialem jak wczoraj to wrzucil. Skoro on to wrzucil to nie sciema... Naprawde ma (choc nie wiem skąd) sporo informacji o chinskiej motoryzacji