Sytuacja jest wiec bardzo dynamiczna w tej kategorii. Xiaomi mocno angazuje sie w Polsce w zakresie dotychczasowego asortymentu więc kto wie - moze w ciagu 2025 lub max 2026 będzie to dostępne.
Nie mogą zaspokoić lokalnego popytu a mają się otwierać na świat ;PGdy kupowałem swoja trójkę świeżo co powstał pierwszy salon w Warszawie. Serwis jeszcze nie wiedział co ze sobą zrobić, wiekszość Tesli na serwis jezdziła do Berlina.
SC było sztuk 3 ? No może więcej.
Xiaomi z pojazdów sprzedawało ... hulajnogi - a w zeszłym roku po wprowadzeniu SU7 na rynek chiński ilościa zblizyli sie do Tesli, potrzebując na to raptem kilka miesięcy z dobrym produktem. Dodatkowo, o ile pamiętam, w samym 10/24 sprzedali tego nawet wiecej niz Tesla (w Chinach).
Sytuacja jest wiec bardzo dynamiczna w tej kategorii. Xiaomi mocno angazuje sie w Polsce w zakresie dotychczasowego asortymentu więc kto wie - moze w ciagu 2025 lub max 2026 będzie to dostępne.
Stąd watek. Zastanawiam się czy nie odwlec zakupu auta na ten rok czy dwa i czy warto.
Nie wiem ile osób tak ma ale mi moja trójka bardziej sie podoba niz HL. Nowy Y natomiast jest ładniejszy niż stary ale wchodzi wg mnie wizualnie w taką popularną masówkę designerską aut ev i nie ma tego czegoś. co ma YU7.
Trzeba dać im rok na wyskalowanie produkcji, tesla też potrzebowała na to czasu.Nie mogą zaspokoić lokalnego popytu a mają się otwierać na świat ;P