grzesiekr

Nowy na Forum
Czy ktoś dzwonił może na infolinię z pytaniem czy osoba która skorzystała z dofinansowania w ramach edycji 1.0 może ponownie skorzystać z programu 2.0 przy kupnie drugiego auta ?
Witam. Ja nie zrobiłem poprawki w 10 dni i właśnie odrzucili mój wniosek i Pani doradziła by czekac do lutego i złożyć na nowych zasadach ( mam kartę dużej rodziny i zezlomowalem auto)

kb9

Zadomawiam się

krzyss

Pionier e-mobilności
Czy Spolki Cywilne beda mogly sie starac czy nie ?
Ktos wie do kogo wyslac zapytanie ?

polaris

Zadomawiam się
Wygląda że nie... ale wszystko wyjdzie w praniu.

polaris

Zadomawiam się
Najbardziej kuriozalna jest maksymalna doplata przy minimalnym dochodzie... ciekawe czy skarbówka nie zacznie później zadawać "kłopotliwych" pytań o źródło pochodzenia środków. Chyba że czegoś nie zrozumiałem.

umcus

Pionier e-mobilności
Najbardziej kuriozalna jest maksymalna doplata przy minimalnym dochodzie... ciekawe czy skarbówka nie zacznie później zadawać "kłopotliwych" pytań o źródło pochodzenia środków. Chyba że czegoś nie zrozumiałem.
Chyba nie bardzo wiesz, jak działa skarbówka i do jakich danych ma dostęp,

Jusand

Posiadacz elektryka
Też jestem ciekaw, na razie wysłałem zapytanie do leasingu.
Generalnie spółka cywilna to tak naprawdę JDG, tylko prowadzona razem ze wspólnikiem i nie ma osobowości prawnej. Pity i ZUS rozliczamy każdy na swój NIP. Tylko VAT jest jeden.
Tego się na razie trzymam.
Ciekawe jak by zrobić tak, żeby prowadzić też działaność równocześnie ze spółką cywilną i na tą działalność brać dofinansowanie. Jednak w tym przypadku chyba trzeba by było zrobić cesję leasingu tylko na JDG i czy tu już się nie jest pierwszym właścicielem.
Trzeba chyba poczekać do startu programu i dzwonić do nich osobiście.

solik

Pionier e-mobilności
jak to w koncu jest, skoro skorzystalem z dotacji w programie Moj Elektryk (i to na dwa samochody bo nie bylo limitu) to teraz raczej tez moge? przeciez to w sumie nowy program wiec jakie ma znaczenie ze uzyskalem dotacje w poprzedniej edycji