Jakby ktoś chciał oglądać, tutaj:
Dokładne źródło czy cytat ?Jest cały czas niezmienne stanowisko, zgodne od początku z zapisami NaszEauto.
Trudno podać dokładny cytat czegoś, co nie istnieje.Dokładne źródło czy cytat ?
Jest wykluczenie możliwości skorzystania z tego dofinansowania 2 razy:1) dofinansowanie nie będzie udzielane na przedsięwzięcia, które zostały dofinansowane z
publicznych środków krajowych lub zagranicznych, w szczególności ze środków budżetu Unii
Europejskiej;
Jest też wykluczenie możliwości skorzystania z dofinansowania do leasingu/wynajmu pojazdu, który już dostał dofinansowanie z tego programu (tu chyba chodzi o sytuację że, np dealer albo firma leasingowa kupiła pojazd z dofinansowaniem, a nastepnie klient miałby też otrzymać dofinanowanie do opłaty wstępnej):13) ostateczny odbiorca wsparcia może otrzymać jedno dofinansowanie obejmujące jeden pojazd
elektryczny. W przypadku złożenia więcej niż jednego wniosku na to samo przedsięwzięcie,
rozpatrzeniu podlega tylko pierwszy wniosek (decyduje kolejność wpływu). W przypadku
złożenia wniosku na pojazd, który jest współwłasnością kilku osób, pozostałe osoby będące
współwłaścicielami nie mogą występować o wsparcie na inne pojazdy;
14) dofinansowanie przeznaczone na dopłatę do opłaty wstępnej wskazanej w umowie
leasingu/wynajmu długoterminowego pojazdu elektrycznego może być udzielone w
przypadku, gdy na przedmiot leasingu/ wynajmu długoterminowego nie udzielono wcześniej
dofinansowania w ramach przedmiotowego programu;
wg mnie źle czytasz, cały czas chodzi o to, że nie możesz wziąć dwa razy na 2.0. Tak jest zgodnie z literą prawa. Tylko, że prawo logiczne nie jest już od dawna i ja muszę mieć czarno na białym, np. w odpowiedziach ze strony rządowej. Dziwne jest też to, że nikt tego oficjalnie nie podniósł, jakieś pytanie na konferencji, jakaś informacja w "pytaniach i odpowiedziach".Jest wykluczenie podwójnego dofinansowania, tj. nie można skorzystać z tego i wcześniejszego na ten sam pojazd:
Jest wykluczenie możliwości skorzystania z tego dofinansowania 2 razy:
Jest też wykluczenie możliwości skorzystania z dofinansowania do leasingu/wynajmu pojazdu, który już dostał dofinansowanie z tego programu (tu chyba chodzi o sytuację że, np dealer albo firma leasingowa kupiła pojazd z dofinansowaniem, a nastepnie klient miałby też otrzymać dofinanowanie do opłaty wstępnej):
Ale wykluczenia podmiotów, które otrzymały dofinansowania na inny pojazd z innych programów nie ma.
Pierwsze z cytowanych przeze mnie wykluczeń moim zdaniem dotyczy innych dofinansowań niż 2.0. To np. moja sytuacja, gdzie samochód był kupiony po 1 lipca 2024, więc teoretycznie łapie się na 2.0, ale jako że załapał się też (rzutem na taśmę) na 1.0, to z 2.0 skorzystać już nie można.wg mnie źle czytasz, cały czas chodzi o to, że nie możesz wziąć dwa razy na 2.0. Tak jest zgodnie z literą prawa. Tylko, że prawo logiczne nie jest już od dawna i ja muszę mieć czarno na białym, np. w odpowiedziach ze strony rządowej. Dziwne jest też to, że nikt tego oficjalnie nie podniósł, jakieś pytanie na konferencji, jakaś informacja w "pytaniach i odpowiedziach".
Pewnie dlatego, że nie ma potrzeby podnosić czegoś, co jest jasno i wyraźnie określone w warunkach programu. Żebyś nie mógł skorzystać z tego programu, jeśli skorzystałeś z 1.0, to musiałoby to być zapisane, bo każde wyłączenie musi być określone wprost. Programy pomocowe działają w taki właśnie sposób: co nie jest zabronione, jest dozwolone. Na takiej zasadzie w przypadku ulgi termomodernizacyjnej można było skorzystać przy montażu klimatyzacji. Do czasu, aż tego nie wyłączyli.wg mnie źle czytasz, cały czas chodzi o to, że nie możesz wziąć dwa razy na 2.0. Tak jest zgodnie z literą prawa. Tylko, że prawo logiczne nie jest już od dawna i ja muszę mieć czarno na białym, np. w odpowiedziach ze strony rządowej. Dziwne jest też to, że nikt tego oficjalnie nie podniósł, jakieś pytanie na konferencji, jakaś informacja w "pytaniach i odpowiedziach".