umcus

Pionier e-mobilności
nie ja sobie dopowiedziałem tylko nawet elektrowoz tak pisał:

Kolejny przykład, żeby nigdy nie wierzyć wszystkiemu w internecie ;) Swoją drogą, dziwne, że nikt z piszących nigdy nie korzystał z takich dotacji i nie wiedział, jak to działa. Pech, że uwierzyłeś.

jarqu

Posiadacz elektryka
@jarqu
no to może szybka (chwilowa?) intercyza..? albo nie wiem.. rozwód? ;)
Mam lepszy pomysł, jeśli nie ma restrykcji co do użytkownika dotowanego pojazdu to może go wziąć mama/teściowa najlepiej ktoś z KDR z niskim dochodem. A użytkować samochód ktoś inny i po dwóch latach darowizna.

jarqu

Posiadacz elektryka
Mam jeszcze lepszy pomysł - mama/teściowa z KDR, niskim dochodem i starym gruchotem do zezłomowania ;)
Czyli mam wziąć rozwód z obecną żona i znaleźć taką której mama ma niskie dochody KDR i gruchota na stanie. Dzięki na wasze porady zawsze można liczyć. 🤣

IMK

Zadomawiam się
Witam! Chciałbym skorzystać z tych nowych dopłat i jeździć elektrykiem, ale mam jeszcze wątpliwości do rozwiania. Żona razem z matką i bratem jest współwłaścicielem auta, które zamierzamy zezłomować. Jak myślicie czy nowy samochód elektryczny, który zamierzamy kupić może być współwłasnością żony i mnie? Czy tylko żona może być właścicielką nowego auta, aby uzyskać premię za złomowanie?

Pytam ponieważ ja nie jestem współwłaścicielem złomowanego auta, a chciałbym być razem z żoną współwłaścicielem nowego elektrycznego auta. Próbowałem dzwonić do funduszu, ale na infolinii fest kolejka, a na maila nie odpowiedzieli.