Białe Q6 już odebrałem z Krakowa i odwiozłem do Gdańska.

ZdzichuSTG

Zadomawiam się
U mnie w SQ6 też tak było przez pierwszy tydzień. Potem ucichło i już nie hałasują. Szczególnie było je słychać gdy auto było mocno schłodzone. Po nagrzaniu kabiny już nic. Teraz całkiem ucichło.

Pakiet Plusa - tak tylko w niektórych (własnych) salonach. Ale temat nie jest za szybki. Ja zgłosiłem się do Plusa okazać tożsamość już z tydzień temu i nadal pakiet nieaktywny.

Dziś odpisali mi z Audi co do nie działającego Plug&Charge. Mam się zgłosić do serwisu i mają coś wgrać.
Mam umówiony serwis na 20.02 w związku z awarią ładowania AC, to liczę, że przy okazji to uda się załatwić.
W porsche pakiet plusa mam nieaktywny jakieś 2 tygodnie, mimo że otrzymałem email o aktywacji. Zakupiłem dodatkowo 20GB, aplikacja porsche widzi ten pakiet, a auto nie. Zgłoszone do porsche i plusa i ciągle nie znają przyczyny.

Darski

Q6 e-tron
U mnie w SQ6 też tak było przez pierwszy tydzień. Potem ucichło i już nie hałasują. Szczególnie było je słychać gdy auto było mocno schłodzone. Po nagrzaniu kabiny już nic. Teraz całkiem ucichło.

Pakiet Plusa - tak tylko w niektórych (własnych) salonach. Ale temat nie jest za szybki. Ja zgłosiłem się do Plusa okazać tożsamość już z tydzień temu i nadal pakiet nieaktywny.

Dziś odpisali mi z Audi co do nie działającego Plug&Charge. Mam się zgłosić do serwisu i mają coś wgrać.
Mam umówiony serwis na 20.02 w związku z awarią ładowania AC, to liczę, że przy okazji to uda się załatwić.
Jak w poprzedniej epoce, byłem dzisiaj znów w innym salonie plusa, bo przecież na stronie nie jest napisane które są ich własne i się przynajmniej dowiedziałem że własny w prawdzie jest po drugiej stronie ulicy, ale już zamknięty, czynny do 17. Będę musiał specjalnie się z pracy urwać albo w sobotę rano.
Karte Audi charge zamówiłem w poniedziałek i od tamtej pory cisza, ale na razie bez znaczenia, ładuje w domu i nigdzie dalej nie jadę.

Darski

Q6 e-tron
W porsche pakiet plusa mam nieaktywny jakieś 2 tygodnie, mimo że otrzymałem email o aktywacji. Zakupiłem dodatkowo 20GB, aplikacja porsche widzi ten pakiet, a auto nie. Zgłoszone do porsche i plusa i ciągle nie znają przyczyny.
Ile takie 20GB kosztuje? W Porsche chyba w ogóle jest 5GB w podstawie, prawda?

No i jeszcze jedno, byłem w salonie plusa żeby ten pakiet uruchomić i tam mi facet powiedział że pakiety samochodowe tylko w salonach własnych plusa można uruchomić (?) - prawda czy mu się nie chciało?

1. W myAudi po podłączeniu samochodu jest opcja włączenia planu
  2. Trzeba uzupełnić dane, podstawiają się z konta, ale dowód trzeba dodać
  3. Przychodzi mail z numerem weryfikacji od vodafone/plus
  4. Tu jest mapa gdzie z tym numerem można dokonać weryfikacji
    https://www.google.pl/maps/d/viewer?mid=18Wg5iuRHXp_q8qB05gklnBF5v7nhtbs&ll=51.077630307232496,19.170720364006293&z=7
  5. W salonie zajmuje 5 minut, podajesz maila na którym sie rejestrowałeś (ww numer nie pytają)
  6. Jest 3GB nie 5.
  7. Jak będziesz przekraczał to lepiej/taniej włożyć do bagażnika router wifi i karte sim za 20zł/mc z nielimitowanym internetem niż dopłacać. Ja nie przekraczam, ale też nie streamuje filmów bo na tym badziewiu działa tylko player.pl i YT. Netflix/Disney/Prime niestety nie.

Darski

Q6 e-tron
  1. W myAudi po podłączeniu samochodu jest opcja włączenia planu
  2. Trzeba uzupełnić dane, podstawiają się z konta, ale dowód trzeba dodać
  3. Przychodzi mail z numerem weryfikacji od vodafone/plus
  4. Tu jest mapa gdzie z tym numerem można dokonać weryfikacji
    https://www.google.pl/maps/d/viewer?mid=18Wg5iuRHXp_q8qB05gklnBF5v7nhtbs&ll=51.077630307232496,19.170720364006293&z=7
  5. W salonie zajmuje 5 minut, podajesz maila na którym sie rejestrowałeś (ww numer nie pytają)
  6. Jest 3GB nie 5.
  7. Jak będziesz przekraczał to lepiej/taniej włożyć do bagażnika router wifi i karte sim za 20zł/mc z nielimitowanym internetem niż dopłacać. Ja nie przekraczam, ale też nie streamuje filmów bo na tym badziewiu działa tylko player.pl i YT. Netflix/Disney/Prime niestety nie.
Aaa, w Mercedesie można, to wiele upraszcza. Bylem plusie dzisiaj specjalnie i niby podałem dane, zobaczymy czy to wystarczy.

consigliero

Pionier e-mobilności
W VW też był taki internet od Cube, można było wykupić dostęp ale tak naprawdę nie wiem do czego. Teraz jest tak że to VW wziął wszystko na siebie i dostarcza ten internet, nie ma potrzeby kupować tych pakietów. Może nawet w Albanii będzie radio internetowe działać ale dawno nie byliśmy to niesprawdzona informacja

Darski

Q6 e-tron
Udało się już wszystko ogarnąć. Klamki zaczęły działać, nie wiem co im było i nie wiem czy nie wróci ale jest ok teraz.
Pakiet internetu mi zresetowali po interwencji w Audi Connect Support ale musiałem jeszcze raz jechać do plusa, bo oczywiście tam w systemach się to samo nie zgrało, dopiero jak pokazałem maila (bez maila nigdzie nie jedzcie), że trzeba potwierdzić dowodem to jest ok.
Mail też przychodzi w związku z kluczykiem w telefonie. Tutaj też dopiero w ASO jak mnie odłączyli od samochodu i jeszcze raz ustawili głównym użytkownikiem to odstałem maila z numerkiem i w apce błąd zniknął.
Okno panoramiczne mi nasmarowali i coś tam podokrecali, idealnie nie jest ale przynajmniej na równej drodze już nie slychac. Mam nadzieję że nic więcej nie wyskoczy.

Darski

Q6 e-tron
Udało się już wszystko ogarnąć. Klamki zaczęły działać, nie wiem co im było i nie wiem czy nie wróci ale jest ok teraz.
Pakiet internetu mi zresetowali po interwencji w Audi Connect Support ale musiałem jeszcze raz jechać do plusa, bo oczywiście tam w systemach się to samo nie zgrało, dopiero jak pokazałem maila (bez maila nigdzie nie jedzcie), że trzeba potwierdzić dowodem to jest ok.
Mail też przychodzi w związku z kluczykiem w telefonie. Tutaj też dopiero w ASO jak mnie odłączyli od samochodu i jeszcze raz ustawili głównym użytkownikiem to odstałem maila z numerkiem i w apce błąd zniknął.
Okno panoramiczne mi nasmarowali i coś tam podokrecali, idealnie nie jest ale przynajmniej na równej drodze już nie slychac. Mam nadzieję że nic więcej nie wyskoczy.
A, chyba o karcie Audi Charging zapomnieli, miała przyjść poczta i coś jej nie widać...