Krajowe -> ochrona klimatuGdzie w tym GWD macie ten wniosek?
Ja wypełniałem z godzinę temu, druczek po przemieleniu ma numerek 69
Krajowe -> ochrona klimatuGdzie w tym GWD macie ten wniosek?
co do naklejki - ze specyfikacji wynika że w obszarze "chronionym" musi być białe tło i bastaTeż mam weksel in Blanco w umowie. Domyślam się że będzie potrzebny na etapie akceptacji wniosku ale przed podpisaniem umowy.
Widział już ktoś może gdzieś transparentne naklejki w nowej wersji?
Numer wniosku faktycznie się wyświetla po złożeniu w formacie NE/000xxx
Wystepowaliscie do ubezpieczyciela o polisę z podpisem kwalifikowanym czy zalaczyliscie to co przesyłają na maila domyślnie? Nie mogłem też załączyć potwierdzenia przelewu jako dodatkowego załącznika
Nie martw się o fundusz tylko o siebie.Co się tak boicie tego weksla, a Fundusz i tak odzyska w razie czego kasę, z wekslem, czy bez.
Z tego co na szybko googlowałem, to jest to niestety standardowa praktyka w przypadku dotacji unijnych. Ogólnie tych „zabezpieczeń” narobili jakby, to był milion dolarów.Zanim rozpatrzą wniosek, zanim przyjdzie co do weksla to miną 2 lata i ledwie go wyślemy podpisanego to będą musieli go zawracaćNiby wszystko elektronicznie a rozwiązania z przed innej epoki. Od lat nie słyszałem o używaniu weksli
Wydłużanie czasu rozpatrywania wniosku ma sens bo:No i jasne... właśnie odjechało mi dofinansowaniena S.C. nie dostanę... muszę zobaczyć czy ma to jakieś logiczne zastosowanie jeśli zrobie to ja JDG, ale wtedy dofinansowania za auto zezłomowane już nie dostanę
Przy okazji, minimalny czas rozpatrywania wniosków (tak podali) to 3 miesiące. Maksymalnego nie podali. Każdy błąd może wydłużać ten czas, więc wysyłanie wniosku bez np. twardego dowodu rejestracyjnego nie ma sensu.