kaziwich

Posiadacz elektryka
Też mam weksel in Blanco w umowie. Domyślam się że będzie potrzebny na etapie akceptacji wniosku ale przed podpisaniem umowy.

Widział już ktoś może gdzieś transparentne naklejki w nowej wersji?

Numer wniosku faktycznie się wyświetla po złożeniu w formacie NE/000xxx

Wystepowaliscie do ubezpieczyciela o polisę z podpisem kwalifikowanym czy zalaczyliscie to co przesyłają na maila domyślnie? Nie mogłem też załączyć potwierdzenia przelewu jako dodatkowego załącznika
co do naklejki - ze specyfikacji wynika że w obszarze "chronionym" musi być białe tło i basta

tokwi

Pionier e-mobilności
Co się tak boicie tego weksla, a Fundusz i tak odzyska w razie czego kasę, z wekslem, czy bez.
Nie martw się o fundusz tylko o siebie.
Już tłumaczę: Wystarczy że twój weksel in blanco „zniknie” i trafi w cudze ręce to możesz być ugotowany do końca życia. A jak masz kartę dużej rodziny to i dzieci mogą spłacać roszczenie, którego kwotę oszust wpisze w puste pole. Bez dyskusji!

celll19

Zadomawiam się
Zanim rozpatrzą wniosek, zanim przyjdzie co do weksla to miną 2 lata i ledwie go wyślemy podpisanego to będą musieli go zawracać :p Niby wszystko elektronicznie a rozwiązania z przed innej epoki. Od lat nie słyszałem o używaniu weksli

Kaazur

Nowy na Forum

SokolEV

Posiadacz elektryka
Zanim rozpatrzą wniosek, zanim przyjdzie co do weksla to miną 2 lata i ledwie go wyślemy podpisanego to będą musieli go zawracać :p Niby wszystko elektronicznie a rozwiązania z przed innej epoki. Od lat nie słyszałem o używaniu weksli
Z tego co na szybko googlowałem, to jest to niestety standardowa praktyka w przypadku dotacji unijnych. Ogólnie tych „zabezpieczeń” narobili jakby, to był milion dolarów.

umcus

Pionier e-mobilności
Odpowiedź a'propos weksla. Weksel jest in-blanco, ale jest ograniczony do kwoty udzielonej dotacji - jest deklaracja wekslowa, gdzie jest wskazany numer umowy i kwota dotacji.

Spółki cywilne nie mogą uczestniczyć w programie.

krzyss

Pionier e-mobilności
No i jasne... właśnie odjechało mi dofinansowanie :( na S.C. nie dostanę... muszę zobaczyć czy ma to jakieś logiczne zastosowanie jeśli zrobie to jako JDG, ale wtedy dofinansowania za auto zezłomowane już nie dostanę :(
Przy okazji, minimalny czas rozpatrywania wniosków (tak podali) to 3 miesiące. Maksymalnego nie podali. Każdy błąd może wydłużać ten czas, więc wysyłanie wniosku bez np. twardego dowodu rejestracyjnego nie ma sensu.

eimi

Pionier e-mobilności
No i jasne... właśnie odjechało mi dofinansowanie :( na S.C. nie dostanę... muszę zobaczyć czy ma to jakieś logiczne zastosowanie jeśli zrobie to ja JDG, ale wtedy dofinansowania za auto zezłomowane już nie dostanę :(
Przy okazji, minimalny czas rozpatrywania wniosków (tak podali) to 3 miesiące. Maksymalnego nie podali. Każdy błąd może wydłużać ten czas, więc wysyłanie wniosku bez np. twardego dowodu rejestracyjnego nie ma sensu.
Wydłużanie czasu rozpatrywania wniosku ma sens bo:
- krócej jeździmy bez szpecącej naklejki (bo musi być od dnia podpisania umowy do +2 lat od dnia rejestracji)
- krócej będą w posiadaniu weksla in blanco ;)