Dziś odebrałem swojego oczojeba..

Sierek

Fachowiec
Ja też raczej stawiam, że aku padnie. A już na pewno, gdy wystawię oczojeba pod chmurkę jak zapowiedzą minus.. :LOL:
Na forach doradzają, by raz na miesiąc zostawić samochód na noc w trybie postojowym. Bateria trakcyjna ładuje wtedy aku 12V.

Cav

Pionier e-mobilności
Nie mogli znaleźć bo to nie jest klasyczna pompa ciepła tylko wymiennik ciepła przetwarzający energię cieplną wytworzoną przez kompresor klimatyzacji aby poprawić wydajność ogrzewania w aucie. Tańsze w produkcji ale działa praktycznie jak typowa pompa ciepła. ;)
Ale taki dodatkowy wymiennik to posiada każdy egzemplarz.
Ten z pompą za 4500 musi mieć coś więcej.

Cav

Pionier e-mobilności
Na forach doradzają, by raz na miesiąc zostawić samochód na noc w trybie postojowym. Bateria trakcyjna ładuje wtedy aku 12V.
A co to jest tryby postojowy?
Jak dobrze pójdzie to jutro taka informacja już mi się przyda. ;-)

JareG

Pionier e-mobilności
Tak było w poprzedniku aktualnego e-Soul'a :)
Ale taki dodatkowy wymiennik to posiada każdy egzemplarz.
Ten z pompą za 4500 musi mieć coś więcej.
No zapodałem foto tego 'coś więcej'. Ten wymiennik, który jest w każdym Soul'u jest po stronie pasażera, przy podłużnicy..
Utility mode, zwany w polskiej instrukcji "Trybem użytkowym"

View attachment 2817
A skąd masz polską instrukcję..? Bo ja nie dostałem, i w serwisie nie mieli (do innego Soul'a też bez polskiego)

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
Tak było w poprzedniku aktualnego e-Soul'a :)

No zapodałem foto tego 'coś więcej'. Ten wymiennik, który jest w każdym Soul'u jest po stronie pasażera, przy podłużnicy..

A skąd masz polską instrukcję..? Bo ja nie dostałem, i w serwisie nie mieli (do innego Soul'a też bez polskiego)

Pozdrawiam
Wprowadzili produkt bez Polskiej instrukcji na rynek ? Ciekawe co na to urzednicy :)

JareG

Pionier e-mobilności
Wprowadzili produkt bez Polskiej instrukcji na rynek ? Ciekawe co na to urzednicy :)
Urzędnicy nie wiedzą 🤣
W pakiecie z dokumentami mam wielojęzyczny manual bez jęz. polskiego, za to instrukcja do UVO jest po polsku.

Pozdrawiam

Cav

Pionier e-mobilności
No to ja bym ścigał dealera.
Mi dali instrukcję po polsku, grubą jak diabli.

BTW: ma ktoś instrukcję do navi?
(mnie dali tylko taką z kilkoma stronami w każdym języku i kodem QR do pobrania pełnej)

Ew. ktoś wie, jaką komendą można głosowo podać nowy cel do nawigowania?

I to samo dotyczy harmonogramów ładowania - to się da gdzieś ustawić z samochodu, czy trzeba najpierw aplikację do uvo ściągnąć i tylko w niej takie ustawienia?

Last edited: