Jak sprzedać używanego elektryka?

cooler

Pionier e-mobilności
Teraz żałuję, bo gdyby posprzedawał się dłużej o miesiąc, to załapał bym się na dotację na nowe auto, a tak mnie państwo wydymało (jako firmę).
Już parę razy słyszałem coś podobnego, rozwiniesz o co chodzi z tą dotacją na nowe auto i jak to jest zależne od posiadania starego?

Ev3

Pionier e-mobilności
Już parę razy słyszałem coś podobnego, rozwiniesz o co chodzi z tą dotacją na nowe auto i jak to jest zależne od posiadania starego?
Gdybym nie sprzedał starego, to nie kupiłbym WTEDY nowego bev.

A gdybym nie kupił nowego WTEDY, tylko TERAZ, gdy już są znane warunki dotacji, to kupiłbym je INACZEJ i załapałbym się na dotację.
Albo wziąłbym auto w wynajem od Arvala.
Co wyszłoby i tak taniej niż mnie wyjdzie w rezultacie tej wolty z dotacjami, którą wykonało państwo.

Geneza:
Gdy zamykali ścieżkę leasingową dla firm w programie Mój Elektryk, fundusz obiecał, że samochody kupione po lipcu 2024, będą dofinansowane z następnego programu.

Tyle że ten program wykluczył akurat samochody dla firm.......

A inne ścieżki (dla osób fizycznych, względnie gotówkowe dla firm) do końca (stycznia) były dotowane z poprzedniego programu Mój Elektryk.
Więc po prostu nas oszukali.

less

Posiadacz elektryka
Chyba jednak to nie były oficjalne deklaracje Funduszu, bo nie było jeszcze zasad nowego programu. Były po prostu różne pomysły, a w tym na dotację do używanych BEV.

PaRa

Zadomawiam się

A gdybym nie kupił nowego WTEDY, tylko TERAZ, gdy już są znane warunki dotacji, to kupiłbym je INACZEJ i załapałbym się na dotację.
Co wyszłoby i tak taniej niż mnie wyjdzie w rezultacie tej wolty z dotacjami, którą wykonało państwo.

Geneza:
Gdy zamykali ścieżkę leasingową dla firm w programie Mój Elektryk, fundusz obiecał, że samochody kupione po lipcu 2024, będą dofinansowane z następnego programu.

A inne ścieżki (dla osób fizycznych, względnie gotówkowe dla firm) do końca (stycznia) były dotowane z poprzedniego programu Mój Elektryk.

cooler

Pionier e-mobilności

Geneza:

Ok. Rozumiem teraz że ciągłość dopłat wbrew obietnicom nie była zachowana. Też mnie to wkurza u rządzących.

cooler

Pionier e-mobilności
a 500e z wieksza bateria? bede takiego mial na sell :) 2022
Chyba nie, moje chłopaki i ja mielibysmy tym jeździć, a to bardziej dla kobiet auto.

consigliero

Pionier e-mobilności
Chyba nie, moje chłopaki i ja mielibysmy tym jeździć, a to bardziej dla kobiet auto.
Raczej dla e-kobiet. Ja bym tam jeździł, zwłaszcza jakby cena czyniła cuda 😎. Dzisiaj popytałem o elroq i posiedziałem w EV3 i już wiem że to nie jest auto dla mnie, a elroq pewnie będzie za duży, chociaż gdyby cena czyniła cuda to pewnie skusiłbym się na auto z dwoma rozmiarami kół. Na razie jest czym jeździć to i ciśnienia zbytniego nie ma i spokojnie poczekamy na okazanie R5

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Raczej dla e-kobiet. Ja bym tam jeździł, zwłaszcza jakby cena czyniła cuda 😎. Dzisiaj popytałem o elroq i posiedziałem w EV3 i już wiem że to nie jest auto dla mnie, a elroq pewnie będzie za duży,
Elroq ma tylko 9,3metra srednicy zawracania, mniej niz 4-metrowe samochody wiec mozliwe ze jego 4,5 metra jest jednak "małe".
Takie cuda niedługo sie pojawią: