Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

umcus

Pionier e-mobilności
A to mnie zaskoczyliście, byłem przekonany, że powróciła pełna funkcjonalność tej dźwigni.
Jeżeli to tylko taki bezsensowny „patyk” to już lepsza jest opcja z montażem chińskich dźwigienek jak w TM3 „highland”.
Czyli jednak uparli się, że są mądrzejsi od użytkowników… 🤨
Na szczęście można kupić inne auto…
No wiesz, Enhance zrobiło dokładnie taką samą dźwigienkę. Czyli w tym szaleństwie jest metoda.

ztsgusz

Pionier e-mobilności
Ciekawostka z Elektrowozu: https://elektrowoz.pl/magazyny-ener...t-czyli-model-y-fl-moglby-miec-pakiet-86-kwh/

Ogniwa w nowej TMY mają większą pojemność/gęstość energii, ale prawdopodobnie Tesla obcięła rozmiar baterii z ~82 kWh do ~78 kWh. Jeżeli Tesla zostawiła miejsce na taką samą ilość ogniw jak przy starej TMY, po wypełnieniu nowa TMY miałaby zasięg 711 km WLTP na 19-calowych felgach. To i puste miejsce w Cybertrucku to bardziej optymistyczna interpretacja "range is a solved problem".

eimi

Pionier e-mobilności
Wszystko na podstawie plotek z LG. A fakty są takie że masa wzrosła a nie spadła. I komu wierzyć?

A co jeśli tylko launch ma stara baterie 78kWh a zwykły Juniper już będzie miał większą? :rolleyes:

umcus

Pionier e-mobilności
Wszystko na podstawie plotek z LG. A fakty są takie że masa wzrosła a nie spadła. I komu wierzyć?
Bo te silniki do podnoszenia tylnego rzędu siedzeń i ledy w środku trochę ważą :p
A co jeśli tylko launch ma stara baterie 78kWh a zwykły Juniper już będzie miał większą? :rolleyes:
Te, Ty tu przyszedłeś rozmawiać czy się pokłócić? ;)

umcus

Pionier e-mobilności
W Enhance masz jeszcze guziki "on-top"
Realnie mógłbym używać go pewnie tylko włączenia spryskiwaczy. A do tego przycisk na kierownicy jest wystarczający. To już kwestia gustu oczywiście, dla mnie i żony kierunkowskazy były największym problemem. W trakcie weekendu testowego nie raz zmieniałem pas jak blondynka, ja na lewy a kierunek w prawo. Jak jeszcze rozważaliśmy TM3, to żona powiedziała, że bez manetek mam się w domu nie pokazywać ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Realnie mógłbym używać go pewnie tylko włączenia spryskiwaczy. A do tego przycisk na kierownicy jest wystarczający. To już kwestia gustu oczywiście, dla mnie i żony kierunkowskazy były największym problemem. W trakcie weekendu testowego nie raz zmieniałem pas jak blondynka, ja na lewy a kierunek w prawo. Jak jeszcze rozważaliśmy TM3, to żona powiedziała, że bez manetek mam się w domu nie pokazywać ;)
Wiesz że masz minimun trzy, cztery wyjscia ? :)
A przynajmniej pretekst: Kochanie do rana z kumplami szukałem tej manetki. Bałem się wrócić bez , to dla odwagi ciut wypiłem..