Citroen eC3
Zadomawiam się
Dla nas eC4 było nie do przejścia w kwestii designu. Co do wrażeń, mocno negatywnie jeszcze nic nie zaskoczyło (po za aplikacją MyCitroen, która jest tragiczna, jakby nie patrzeć w EV nie jest ciekawostką- zarządzanie ładowaniem i wstępnym grzaniem).Jak wrażenia? Też byłem zapisany na e-c3 ale wczoraj kupiłem nowe e-c4 za 120tys z 2023. Przekonała mnie bardzo atrakcyjna cena, większy moment obrotowy i pompa ciepła w e-c4.
Kupiłbym pewnie e-c3 gdyby można było się tym autem gdzieś przejechać. Dodatkowo na chwilę obecną w Polsce to nie ma chyba jeszcze ani jednej recenzji tego auta...
Typowe auto segmentu B. Przy czym rzeczywiście komfort resorowania przy jednoczesnym poprawnym prowadzeniu się jest zaskakujący (pozytywnie). W mieście bardzo dobrze się tym jeździ. Analogicznie z miejscem przy tej kubaturze, jest dobrze. Pozycja al'a SUV, wysokie wsiadanie. Wygodne auto.
Po za tym typowe cechy EV, nisko położony środek ciężkości, reakcja na gaz itd. Jeżdżąc po Trójmieście wystarczająco, jednak korzystając z dróg szybkiego ruchu nawet na niewielkich odcinkach trzeba być czujnym w kwestii zasięgu.
Bądź co bądź przy temp. 2-4 st. (ciepły garaż) przy 80% baterii zasięgu jest tak na 200-220km.
Wykonanie auta bardzo solidne, spasowanie, materiały wykończeniowe. Postarali się.
Trochę rzeczywiście może brakować pompy ciepła, ale dla Żony zasięg do 200 km jest w pełni wystarczający, więc pytanie, czy w ogóle w tym przypadku to "must have".