Ja nie cierpię negocjacji, ale dojrzewam do myśli zmiany auta, jeśli jesteś gotowy do wyższej części twoich widełek to się odezwij szara Kona 64 Style 2021 przedlift. 92 tyś przebiegu, bezwypadkowa 3 fazowa ładowarka pokładowa +bluelink
@Ev3 gratulacje z sprzedazy soula. Jezdzilem pare razy Hyundaiem kona i bardzo mi sie podobal, soul moze byc nawet praktyczniejszy. Wezme sobie gdzies jazde testowa zeby zobaczyc jak to wyglada w praktyce.
Poki co jestem na etapie podjecia decyzji czy EV jest na pewno dla mnie. Ale bede sledzil forumowy dzial kupie/sprzedam i jak sie zdecyduje na zakup to stworze watek.
Kontunuujac moj wczsniejszy post z perspektyywy potencjalnego kupujacego uzywke (budzet max 70-80k).
* Potrzebuje wersji z wieksza bateria, 55kw+
* Odpadaja auta typowo miejskie, chce czegos wielkosci kompakta lub malego suva.
* Przebieg do 100k
* Idealnie z gwarancia.
Jakie sa mozliwosci w tej cenie:
* Tesle 3SR 2019 w Holandii (z ktorej moglbym bez problemu sobie cos sprowadzic) sa teraz wystawiane po 17000-18000EUR. . Natomiast wiem, ze Tesli na pewno nie chce ze wzgledu na ekran z tym gigantycznym ekranem, bardzo niskie zawieszenie
Dodatkowo, czy chce kupowac ponad 5 letnie auto i za chwile bic sie z myslami 'czy to juz nie ten czas kiedy bateria albo cos wiekszego nawali'? Mowimy o tesli z poczatku produkcji wiec moga sie tez psuc rzeczy poza napedem/bateria nie pokryte gwarancja.
* W tych samych cenach e Holandii chodza 4-5 letnie suvy KIA/Huandai.
* Chinczyki - odrzucam calkowicie. Boje sie o serwis/dostepnosc czesci "Gwarancja do bramy a dalej sie nie znamy"
* Europejskia motoryzacja: ID4? nie jezdzilem, byc moze jest male. ID5? za drogie. Renault ma zoe tez za male. Niczego od stellantisa nigdy nie kupie.
* Leaf wydaje sie byc na ten moment przestarzaly
Zostaja mi wiec bo selekcji Hyundai Kona, Kia e-niro i moze e-seul
Na plus:
* 7 letnia gwarancja na wszystko w KIA
* Ogolnie dobra opinia na temat niezawodnosci ich spalinowek.
Zamierzam sprawdzic jak komisy w NL beda reagowac na propozycje negocjacji na ich wystawione Tesle minus 2-3k.
W polsce na ten moment jest lacznie wystawionych ~10 aut ktore w ogole spelniaja moje filtry (2020+ bateria okolo 60kw, 100tys przebiegu).