Przy wyświetlaczu ciągle łapałem za wycieraczki bo wcześniej w ID 4 właśnie tam był. Gdzie widzisz 2024 rok bo na stronie VW nie maid.3 ma ręczne podgrzewanie baterii od wersji 5.0 idsoft, wybrór kierunku jazdy miałeś przy przednim wyświetlaczu czy w manetce przy kierownicy?
jest do dostania id.3 w wersji plus 77kWh 2024 z nową wersją infotainmentu za 159k brutto
Jeśli umówisz jazdę na ostatnią godzinę soboty (chyba 16) to możesz poprosić o oddanie w poniedziałek rano. Ja tak zrobiłem w grudniu i jest to chyba powszechna praktyka, bo gdzieś to wyczytałem wcześniej i zadziałało od pierwszego strzała 😀W następny weekend Tesla, oczekiwania są duże tylko tam jazda tylko przez godzinę.
Odpada. Do najbliższego miejsca jazd próbnych mam dalej w obie strony.Jeśli umówisz jazdę na ostatnią godzinę soboty (chyba 16) to możesz poprosić o oddanie w poniedziałek rano. Ja tak zrobiłem w grudniu i jest to chyba powszechna praktyka, bo gdzieś to wyczytałem wcześniej i zadziałało od pierwszego strzała 😀
Limit 320 km, sporo można przetestować. Mnie to przekonało do zakupu, bo całą listę wad omówiłem tu na forum. Super to zrobić zanim dokona się decyzji. Polecam.
Ja bym chciał jak najmniejsze ze względu na komfort.Twardsza jazda przy kołach 20" to pikuś. Utrzymanie ich w nienagannym stanie bez zarysowania to jest wyzwanie:
View attachment 24774
Ja miałem 19" i to uważam za złoty środek tj. komfort vs wygląd.
No to się właśnie pytał, czyli od jakiego?Od każdego rocznika z wersją softu co najmniej 3.2.
To nadal nie jest odpowiedź na pytanie.Napiszę jaśniej: wszystkie ID.3 niezależnie od rocznika z minimum softem 3.2