Tesla traci swoją zajfejność - Tesla Bjorn wie co mówi

Ev3

Pionier e-mobilności
Światła matrycowe są w pakiecie TECH, chodzi o brak pamięci ustawienia fotela kierowcy, bez tego samochodu nie kupię.
Mam co prawda auto sprzed FL, ale spokojnie szło do niego zamówić pakiet z fotelami (eko skóra) z pamięcią już do wersji Techniq.
Nawet jeździłem tak skonfigurowaną demówką.

Coś się zmieniło?

Ev3

Pionier e-mobilności
Tego właśnie nie lubię w legacy markach. Jak mam określony budżet, to muszę poświęcić co najmniej dzień na objeżdżenie wszystkich salonów, tylko po to żeby się dowiedzieć, czy dany model się zmieści.
Można zajrzeć na otomoto, tam podają realne ceny z rabatami.
I na dostępne egzemplarze na stronie importera, żeby znaleźć pasujące wersje wyposażeniowe.

Tak właśnie znalazłem swojego, co z uwagi na udaną konfigurację pozwoliło mi obniżyć ratę wynajmu o 1/4 w stosunku do wcześniej proponowanych egzemplarzy i o 1/2 w stosunku do cennika.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Mam co prawda auto sprzed FL, ale spokojnie szło do niego zamówić pakiet z fotelami (eko skóra) z pamięcią już do wersji Techniq.
Nawet jeździłem tak skonfigurowaną demówką.

Coś się zmieniło?
Nie pytałem, tak wynika z cenników na 2025 rok, chyba że coś źle patrzę/rozumiem:

1739183555879.png

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie pytałem, tak wynika z cenników na 2025 rok, chyba że coś źle patrzę/rozumiem:

View attachment 24776
A pakiety?
W poprzednim cenniku był to pakiet Luxury.

Teraz w MY2025 faktycznie go nie ma.

Wychodzi na to, że najlepszą opcją byłby zakup auta z rocznika 2024, nie dość że większy rabat (85 tys), to jeszcze możesz dużo taniej nabyć niższą wersję z pakietem.

Last edited:

OldSeb

Posiadacz elektryka
A pakiety?
W poprzednim cenniku był to pakiet Luxury.

Teraz w MY2025 faktycznie go nie ma.

Wychodzi na to, że najlepszą opcją byłby zakup auta z rocznika 2024, nie dość że większy rabat (85 tys), to jeszcze możesz dużo taniej nabyć niższą wersję z pakietem.

Bateria mniejsza, trochę szkoda ale fakt jest to jakaś opcja do rozważenia. Jeszcze się nad Mustangiem zastanawiam, podobno w tym roku ma dostać lekki lifting i wreszcie będzie pompa ciepła.

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Bateria mniejsza, trochę szkoda ale fakt jest to jakaś opcja do rozważenia. Jeszcze się nad Mustangiem zastanawiam, podobno w tym roku ma dostać lekki lifting i wreszcie będzie pompa ciepła.
Mustang to typowy pożeracz energii. Pompa może i poprawi osiągi (szczególnie w zimie), ale te 30kWh/100km to jest przegięcie.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Mustang to typowy pożeracz energii. Pompa może i poprawi osiągi (szczególnie w zimie), ale te 30kWh/100km to jest przegięcie.

No właśnie, że tak zacytuje siebie sprzed kilku stron tego wątku:

Przeglądam oferty różnych, nawet egzotycznych, producentów i niestety nie widzę żadnej konkurencji dla TM3. To wykonanie nie takie, to infotainment i aplikacja do dupy a to znów kosmiczne zużycie energii.

Można narzekać na Teslę ale wystarczy się po rynku zacząć rozglądać żeby zaraz do Tesli wrócić. Tesla nie jest bez wad ale jest ich stosunkowo mało patrząc po ofercie innych producentów. Sam już pewnie czekałbym na dostawę TM3 i razem z kolegami jarał się tym gdzie jest aktualnie statek z moim samochodem gdyby Elon nie zrobił tego co zrobił a to co zrobił na dziś przekreśla jego samochody w moim przypadku. Zostaje mi więc dalej przeglądać oferty, porównywać ewentualnie czekać na jakieś nowości.

krzyss

Pionier e-mobilności
No właśnie, że tak zacytuje siebie sprzed kilku stron tego wątku:

Można narzekać na Teslę ale wystarczy się po rynku zacząć rozglądać żeby zaraz do Tesli wrócić. Tesla nie jest bez wad ale jest ich stosunkowo mało patrząc po ofercie innych producentów. Sam już pewnie czekałbym na dostawę TM3 i razem z kolegami jarał się tym gdzie jest aktualnie statek z moim samochodem gdyby Elon nie zrobił tego co zrobił a to co zrobił na dziś przekreśla jego samochody w moim przypadku. Zostaje mi więc dalej przeglądać oferty, porównywać ewentualnie czekać na jakieś nowości.
No ale to wolisz VAG od elona ?
Bo jak na to patrzec to zostaje Ci Korea i moze Japonia ?
Wyglupy tych odklejonych na gorze nie przekladaja sie az tak na produkty…

OldSeb

Posiadacz elektryka
No ale to wolisz VAG od elona ?
Bo jak na to patrzec to zostaje Ci Korea i moze Japonia ?
Wyglupy tych odklejonych na gorze nie przekladaja sie az tak na produkty…
To nie chodzi, że wygłupy Elona się przekładają na produkty, bardziej chodzi o to jak będziesz się czuł w samochodzie mając świadomość tej brzydkiej historii w tle. Nie ma sensu ciągnąć tego tematu tutaj bo są inne stosowniejsze na to wątki, na dziś tematu Tesli nie ma u mniej i już choć jako samochód w moich oczach Tesla konkurencji nie ma.
VAGów nie wolę i nie chcę, Korańce odrzucają stylistyką, od biedy ujdą ale tylko wtedy gdybym musiał koniecznie auto zmieniać a że nie muszę to poczekam aż coś nowego fajnego się pojawi albo poukładam sobie w głowie te "historie okołoelonowe".