U mnie dzisiaj poszło całość w niecałe 20 minut. Bez problemów. Ale ja mam z Q2.BTW, czy komuś z Was posiadających 3P wyskoczyła informacja o pobieraniu aktualizacji nr. 2024.45.32.2?
Z tego co zauważyłem w swojej, rozpoczął pobieranie wczoraj i skończył na 83%, dzis rano i po południu próbowałem dokończyć ale za cholere pobieranie nie rozpoczynało się i wisiało na 83%. Przy kolejnej próbie komp pokładowy w ogóle nie pokazywał infomarcji o jakimkolwiek pobieraniu, a aplikacja nadal widziala pobieranie, sytuacja zmieniła się po paru minutach, ale nadal wisiał na 83%.
Obecnie pobieranie nadal jest w toku ale uwaga na poziomie 50%
Czyli problemy zniknęły ale pozom wyszkolenia technicznego niski. Jak to oceniłeś? Wyszedł technik do ciebie z serwisu czy oceniłeś sprzedawcę?No i jestem po wymianie kompa, sama akcja przebiegła dość szybko, planowali naprawę między 8-15, a po 12 auto było już gotowe. Śledzenie postępu naprawy w aplikacji działa całkiem dobrze.
Natomiast co do poziomu obsługi serwisu w Tesla Ząbki to niestety nie bardzo polecam, czułem się jak w sklepie Euro AGD lub innym Media, bardzo zdawkowe informacje, poziom wyszkolenia technicznego również na niezbyt wysokim poziomie. Tak więc najlepiej dla wszystkich żeby auta się nie psuły
Po wymianie problemy zniknęły.
Ja to rozumiem tak: naprawili ale nie powiedzieli nic odnośnie awarii, po prostu naprawione i zabierać. A kolega chciał się pewnie coś więcej dowiedzieć niż jest w necie.Czyli problemy zniknęły ale pozom wyszkolenia technicznego niski. Jak to oceniłeś? Wyszedł technik do ciebie z serwisu czy oceniłeś sprzedawcę?
Ocenę podaje na podstawie rozmów z osobami pracującymi na serwisie, nie technikami serwisu. Na pytanie o to czy problem może powrócić odpowiedział, że nie powróci bo to nowa rewizja i kropka.Czyli problemy zniknęły ale pozom wyszkolenia technicznego niski. Jak to oceniłeś? Wyszedł technik do ciebie z serwisu czy oceniłeś sprzedawcę?
Ale jak profile mogły zniknąć. Pewnie były to lokalne profile więc nie dziwota że razem z komputerem poszły się walić. KOMPUTER ci się zepsuł, wymienili na gwarancji a ty płaczesz że nie zrobili backupu lokalnych profili.Ocenę podaje na podstawie rozmów z osobami pracującymi na serwisie, nie technikami serwisu. Na pytanie o to czy problem może powrócić odpowiedział, że nie powróci bo to nowa rewizja i kropka.
Po odbiorze okazało się, że wcięło profile kierowców (które są w cloudzie) zbyli twierdząc, że czasem tak się zdarza i Pan miał akurat pecha. Pytając czy Tesla planuje ewentualną rekompensatę za wynikłą sytuację odpowiedzieli krótko, mamy tysiące takich aut więc raczej nie, jeśli chce Pan coś więcej proszę kontaktować się z naszymi prawnikami.
Spodziewałem się odrobinę wyższej jakości obsługi, rozumiem, że ktoś może mieć braki i nie wiedzieć wszystkiego, ale kulturę i sposób w jaki rozmawiają z klientem powinni mieć opanowane.
Ale co miał się dowiedzieć. „Wymieniliśmy panu komputer pokładowy, stary był zepsuty, nowy jest dobry” ? „Ja to rozumiem tak: naprawili ale nie powiedzieli nic odnośnie awarii, po prostu naprawione i zabierać. A kolega chciał się pewnie coś więcej dowiedzieć niż jest w necie.
Mi też się profile usunęły. Nie były lokalnie. Połączone normalnie z apką tesli.Ale jak profile mogły zniknąć. Pewnie były to lokalne profile więc nie dziwota że razem z komputerem poszły się walić. KOMPUTER ci się zepsuł, wymienili na gwarancji a ty płaczesz że nie zrobili backupu lokalnych profili.