Ależ ta Tesla kłamie co do zużycia - ktoś mi to wytłumaczy?

Ev3

Pionier e-mobilności
Boje się jakie zużycie było by przy -15 czy -20, a przecież takie temperatury bywają w górach czy na Suwalszczyźnie regularnie."
Nigdzie nienapisałem że w Poznaniu i że w górach Polsce.
1. W sensie, że późniejsze posty napisał za Ciebie ktoś inny, czy po prostu chciałeś się na siłę do czego przyczepić i stąd pierdzielenie bez związku o Poznaniu? ;-)

2. To już było przedyskutowane, nie musisz drugi raz wracać do tego samego.
Literalnie nie było napisane że w Polsce, ale praktycznie - tak to można było zrozumieć.
A jeśli nie, to przykład z Austrii tak samo pasuje do tego wpisu, jak ten z Syberii.

3. W sumie właśnie dlatego napisałem, że będziesz twierdził, że chodzi o noce na Syberii, zamiast przeprosić za wypisywanie głupot o regularności i zakończyć temat.

to_masz

Posiadacz elektryka
@cooler wiem, że nick zobowiązuje, ale gorąca prośba, cofnij już tą klątwę zimna 🥶😅

Ev3

Pionier e-mobilności
Ale masz timing, sam zrobiłeś z siebie sprytnego inaczej. W całej Polsce mróz do -19 stopni
Albo "do" albo "w całej Polsce".

Już wiem z czym jest problem - nie rozumiesz znaczenia kwantyfikatorów których używasz.
Taka rada - zacznij się ich wystrzegać po prostu w wypowiedziach.

HINT: moim zdaniem Tobie chodziło że "zdarzają się" temperatury -15 do -20.
Co oczywiście jest prawdą i nikt nie miałby uwag.
Ale napisałeś w zamian że "regularnie" takie są, co całkowicie zmieniło sens i prawdziwość tego stwierdzenia, pewnie nawet nie zdając sobie z tego sprawy.

, a Ty piszesz że nic takiego nie ma miejsca.
Nie kłam tak bezczelnie.
Zostałeś zapytany czy 2 dni w roku są takie temperatury, nikt nie pisał że takie nie występują.
Problemem w Twoje wypowiedzi jest WYŁĄCZNIE stwierdzie "regularnie", a nie zakres temperatur.

HINT2: za 2 dni będzie już o 10 stopni cieplej.
Żeby można uznać że obecne temperatury są regularne, musiały potrwać z pół zimy, czyli minimum kilka tygodni.

cooler

Pionier e-mobilności
Albo "do" albo "w całej Polsce".

Już wiem z czym jest problem - nie rozumiesz znaczenia kwantyfikatorów których używasz.
Taka rada - zacznij się ich wystrzegać po prostu w wypowiedziach.

HINT: moim zdaniem Tobie chodziło że "zdarzają się" temperatury -15 do -20.
Co oczywiście jest prawdą i nikt nie miałby uwag.
Ale napisałeś w zamian że "regularnie" takie są, co całkowicie zmieniło sens i prawdziwość tego stwierdzenia, pewnie nawet nie zdając sobie z tego sprawy.

Nie kłam tak bezczelnie.
Zostałeś zapytany czy 2 dni w roku są takie temperatury, nikt nie pisał że takie nie występują.
Problemem w Twoje wypowiedzi jest WYŁĄCZNIE stwierdzie "regularnie", a nie zakres temperatur.

HINT2: za 2 dni będzie już o 10 stopni cieplej.
Żeby można uznać że obecne temperatury są regularne, musiały potrwać z pół zimy, czyli minimum kilka tygodni.
Się tak nie nakręcaj, nie miałeś racji, nie doczytałeś więc sobie odpuść.

cooler

Pionier e-mobilności
@cooler wiem, że nick zobowiązuje, ale gorąca prośba, cofnij już tą klątwę zimna 🥶😅
Sam niedługo wracam a Tesla zamrożona stoi na lotnisku w Poznaniu. Ciekawe czy odpali?

pmlody

Pionier e-mobilności

cooler

Pionier e-mobilności

to_masz

Posiadacz elektryka
Się tak nie nakręcaj, nie miałeś racji, nie doczytałeś więc sobie odpuść.
@Ev3 każdy do kogo bardziej przemawia "szkiełko i oko" niż "czucie i wiara" widzi kto ma rację, więc faktycznie chyba najlepiej sobie odpuścić 🙃

cooler

Pionier e-mobilności
@Ev3 każdy do kogo bardziej przemawia "szkiełko i oko" niż "czucie i wiara" widzi kto ma rację, więc faktycznie chyba najlepiej sobie odpuścić 🙃
Tak swoją drogą jestem ciekaw od jakich temperatur Tesli i zużyciu jest już wszystko jedno, bo pompa ciepła ma już COP=1? -5, -10 czy dopiero - 20?
Jakiś właściciel pompy mówił mi że jego grzeje z wysokim COP do - 20 właśnie, jakoś wątpię ale ciekawe jak wygląda wykres sprawności w Tesli model 3...