eimi
Pionier e-mobilności
o to to tozależy po której stronie kościoła Tesli ktoś się znajduje
o to to tozależy po której stronie kościoła Tesli ktoś się znajduje
a właśnie że płaciłemPłaciłeś za bosta?
Nie płaciłeś.
Więc w czym widzisz problem?
Bo mam wrażenie, że czytam mistrza Januszostwa.
naprawdę podejmowałeś decyzję o zakupie na podstawie danych technicznych samochodu?a właśnie że płaciłem
Sugerowałem się tym że auto ma 500+ koni bo taka wartość jest w dowodzie, homologacji i na każdej stronie w specyfikacji technicznej. A auto w rzeczywistości ma 100 koni mniej. To samo się tyczy oczywiście momentu obrotowego który jest tak naprawdę dla mnie ważniejszy.
Przyspieszenie 0-100 które podaje tesla na stronie mnie dużo mniej interesuje niż moment obrotowy auta i przyspieszenie 60-120 którego tesla nie podaje. Czytając dane techniczne porównywałem je do innych porównywalnych aut i na tej podstawie podejmowałem decyzje. Decyzje, która okazała się błędna w założeniach bo nie przypuszczałbym że jakiś producent może deklarować moc X w papierach a sprzedawać X-20% a jak chcesz X to nam dopłaćNawet nie jestem zły, ale będę na to zwracał uwagę i wyprowadzał innych z błędu.
Tak, a co w tym dziwnego? To jest pierwsza rzecz która mnie interesuje przy braniu pod uwagę jakiegokolwiek samochodunaprawdę podejmowałeś decyzję o zakupie na podstawie danych technicznych samochodu?
No widzisz, wszystkich nas robią w ****a
czyli bez jazdy próbnej, bez oceny wygody np siedzeń, infotainment itp. tylko na podstawie danych technicznych. Jak komputer?Tak, a co w tym dziwnego? To jest pierwsza rzecz która mnie interesuje przy braniu pod uwagę jakiegokolwiek samochodu
A gdzie napisałem że na podstawie TYLKO danych technicznych?czyli bez jazdy próbnej, bez oceny wygody np siedzeń, infotainment itp. tylko na podstawie danych technicznych. Jak komputer?